Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Munkácsy Mihály utca szeméttelepe | Dunaharaszti

Munkácsy Mihály utca dunaharaszti illegális szeméttelepéről már pár hónappal ezelőtt kaptunk egy bejelentést, de a bejelentő állítása nem történt megoldás.

Az általa küldött legfrissebb képek mindezt alá is támasztják, amiben arról ír, hogy a hulladék nem csak gyűjtik, hanem időszakosan égetik is. Mindezzel károsítva a környék lakóinak az egészségét is. Egy biztos, hogy a Hulladéktörvény könyvben leírtakkal teljesen ellentmondó cselekménysorozat zajlik a bejelentés helyszínén, ami nem ismeretlen számunkra. A bejelentés az EXPRESSZ bejelentési funkción keresztül került feldolgozásra.

Látvány a Munkácsy Mihály utca túloldaláról.

Látvány a Munkácsy Mihály utca túloldaláról.

A bejelentés szövege
“Tisztelt Hulladékvadászok! 2019. májusában már történt bejelentés a kérdéses ingatlannal kapcsolatban, érdemi előrelépés az ügyben azonban továbbra sem történt. A képeken látható, hogy a helyzet több, mint siralmas, ez a mennyiségű hulladék már komoly közegészségügyi kockázatot rejt magában.

Szemét minden mennyiségben, a hulladéktörvénynek teljesen ellentmondóan.

Szemét minden mennyiségben, a hulladéktörvénynek teljesen ellentmondóan.

A hulladékot furgonokkal hozzák-viszik, változó gyakorisággal, a háttérben található vizes, kezelt fa pedig a kályhákba kerül, tovább szennyezve a környezetet, a környéken lakók egészségét. Bízom benne, hogy a nyilvánosság ereje segít megoldani ezt a tarthatatlan helyzetet.”

Kicsit közelebből még sokkolóbbak az állapotok.

Kicsit közelebből még sokkolóbbak az állapotok.

A bejelentés időpontja: 2019.12.12.

Hulladék jellege: lomhulladék (műanyag, kezelt fa, építési, veszélyes).

Helyszín/GPS: 47.346408, 19.101876

A dunaharaszti Munkácsy Mihály utca helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás szemétszedési akció szervezésére!

Ha a bejelentés helyszínre vagy máshova közösségi szemétszedési akciót vagy akciókat szerveznél kattints ide.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek