Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Zeewa Közösség: szemétszedési akciók egy helyen

A Zeewa Közösség az a hely, ahol a környezetünkért tevő emberek gyülekeznek és szemétszedési akciókat szerveznek környezetünk rendbetételéért.

Az új rendszer nem csak az illegális hulladéklerakások, környezetszennyezések vagy autóroncsok bejelentésére ad lehetőséget, hanem közösségi szemétszedési akciók szervezésére is.

Zeewa, ahol a hulladékvadászok és a szemétszedők összefognak!

A Jövő Ökö-Nemzedéke (JÖN) Alapítvány által üzemeltetett hulladekvadasz.hu és a szemetszedes.hu honlapok az új rendszer miatt nem szűnnek meg, de funkcionálisan átalakulnak. Az utóbbi annyiban változik, hogy a regisztrációhoz kötött lakossági eseményszervezés, a naptár funkció átkerül a Hulladékvadász by Zeewa rendszerébe. Az új rendszerben nem csak az eseményeket lehet megszervezni, meghirdetni, hanem közösségi adományozást lehet indítani annak költségeinek a finanszírozására. Az eseményeken való részvételt a Zeewa rendszere jutalmazni fogja Zeewa token formájában.

A szemetszedes.hu másfél éves fennállása számokban:

  1. az oldal segítségével több mint 50 lakossági és közel 20 céges szemétszedési akció került megrendezésre;
  2. az eseményeken közel 2000 ember vett részt;
  3. a Dunamentő kaland hazai viszonylatban a közel 400 megjelent önkéntesével rekordot is állított be, mint pár nap alatt megszervezett esemény, országos hírverés és hiánypótló kezdeményezés;
  4. több mint 200 köbméter tömörítetlen hulladék került elszállításra a szemétszedési akciók helyszínéről.

Bízunk benne, hogy a Zeewa Közösség összefogásával még ennél jobb eredményeket, jóval rövidebb idő alatt elérhetünk. 

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek