Zagyva folyó nem hulladéklerakó, de van akinek mégis

Tennél, de nincs időd a szemétdombok eltakarítására? Támogass minket és elvégezzük helyetted a piszkos munkát! Támogatom a munkátokat!

Zagyva folyó nem hulladéklerakó, de van akinek mégis! – erről tanácsnokodnak a Közép Tisza vidéki Vízügyi Igazgatóság által megosztásában szereplő fotók.

A világunk tönkretételén nap, mint nap nem csak a szennyező nagyvállalatok, hanem a lakosság egy bizonyos rétege is fáradozik. Őket nevettük az úgynevezett “szemetelőket”, akiket sajnos majdnem sosem lát senki.

A Zagyva folyó hulladékszennyezettsége a szakértőket is meglepte. / Fotó: facebook.com/kotivizig1

A Zagyva folyó hulladékszennyezettsége a szakértőket is meglepte. / Fotó: facebook.com/kotivizig1

A Kötivizig szakemberei közösségi oldalukon az alábbi posztot osztották meg:

“El sem tudjuk képzelni, mi készteti arra egyes honfitársainkat, hogy vízfolyásainkat szeméttelepnek tekintsék. A napokban sajnos ennek lehettünk tanúi a Zagyva jászberényi szakaszán, ahol több használt televíziót, illetve képcsövet dobtak bele a mederbe. Jászberény jegyzőjétől érkezett megkeresést követően a KÖTIVIZIG megkezdte a környezeti kárelhárítást, a Jászberényi Rendőrkapitányságon pedig feljelentést tett ismeretlen elkövető ellen.”

Igazgatóságunk szakemberei speciális merülőfallal zárták el a mederszelvényt, hogy megakadályozzák az alsóbb folyószakaszok szennyeződését, majd kézi szerszámokkal távolították el a környezetre ártalmas anyagokat. (A felelőtlen elkövetők talán nem is tudják, hogy sikeres felderítésük esetén büntetésük egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés is lehet!)

A mostani esettel hasonlóval már a Maros folyónál találkoztunk, amit az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság oldott meg.

A Zagyva folyó hulladékmentesítéséhez a Közép Tisza vidéki Vízügyi Igazgatóságnak további sok sikert és minél kevesebb ilyen alkalmat kívánunk!

Iratkozz fel a Hulladékvadász Hírlevélre!Feliratkozom!