Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Zagyva folyó nem hulladéklerakó, de van akinek mégis

Zagyva folyó nem hulladéklerakó, de van akinek mégis! – erről tanácsnokodnak a Közép Tisza vidéki Vízügyi Igazgatóság által megosztásában szereplő fotók.

A világunk tönkretételén nap, mint nap nem csak a szennyező nagyvállalatok, hanem a lakosság egy bizonyos rétege is fáradozik. Őket nevettük az úgynevezett “szemetelőket”, akiket sajnos majdnem sosem lát senki.

A Zagyva folyó hulladékszennyezettsége a szakértőket is meglepte. / Fotó: facebook.com/kotivizig1

A Zagyva folyó hulladékszennyezettsége a szakértőket is meglepte. / Fotó: facebook.com/kotivizig1

A Kötivizig szakemberei közösségi oldalukon az alábbi posztot osztották meg:

“El sem tudjuk képzelni, mi készteti arra egyes honfitársainkat, hogy vízfolyásainkat szeméttelepnek tekintsék. A napokban sajnos ennek lehettünk tanúi a Zagyva jászberényi szakaszán, ahol több használt televíziót, illetve képcsövet dobtak bele a mederbe. Jászberény jegyzőjétől érkezett megkeresést követően a KÖTIVIZIG megkezdte a környezeti kárelhárítást, a Jászberényi Rendőrkapitányságon pedig feljelentést tett ismeretlen elkövető ellen.”

Igazgatóságunk szakemberei speciális merülőfallal zárták el a mederszelvényt, hogy megakadályozzák az alsóbb folyószakaszok szennyeződését, majd kézi szerszámokkal távolították el a környezetre ártalmas anyagokat. (A felelőtlen elkövetők talán nem is tudják, hogy sikeres felderítésük esetén büntetésük egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés is lehet!)

A mostani esettel hasonlóval már a Maros folyónál találkoztunk, amit az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság oldott meg.

A Zagyva folyó hulladékmentesítéséhez a Közép Tisza vidéki Vízügyi Igazgatóságnak további sok sikert és minél kevesebb ilyen alkalmat kívánunk!