Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Máltai Szeretetszolgálat miskolci szemétszedést szervez - Hulladekvadasz.hu

Máltai Szeretetszolgálat miskolci szemétszedést szervez

Szemétszedési akciót szervez a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Miskolcon a Számozott utcákban és környékén a megújult Hulladékvadász by Zeewa rendszerében.

A karitatív szervezet munkatársai a helyi lakókkal közösen tisztítják meg környezetüket. Az akciójuk megvalósulását adományokkal segítheted, amit  ide kattintva tudsz megtenni.

Az akció helyszíne a miskolci Számozott utcák. / Fotó: Máltai Szeretetszolgálat

Az akció helyszíne a miskolci Számozott utcák. / Fotó: Máltai Szeretetszolgálat

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2016 novembere óta van jelen Miskolcon a Számozott utcákban, ahol lakhatási programot működtet és a Jelenlét program szemléletmódja szerinti szociális feladatokat lát el. A jelenlét a Máltai Szeretetszolgálat szóhasználatában azt jelenti: jelen vannak a másik ember életében, mindig van egy telefonszám, amit fel lehet hívni és mindig van egy ajtó, amin be lehet kopogtatni. Ez hosszú távú elköteleződés az ott élő emberek mellett. A sikernek nincs receptje, nem léteznek univerzális megoldások, a máltai munkatársak a közösséggel együtt keresik a válaszokat problémákra.

Megismerkednél a szeretetszolgálat tevékenységével? Látogass el honlapjukra!

A legsürgetőbb teendőket szociális diagnózis alapján határozzák meg, a terepen dolgozó munkatársak a szükségletekre reagálva alakítják a programot. A Jelenlét program mindig személyre szabott segítséget nyújt. A Számozott utcákban a Szeretetszolgálat Közösségi házat hozott létre, ahol a közösségi, lelki és gyermekprogramok mellett tanácsadó irodát is működtet. Az irodában tanácsadással segítenek többek között az adósságrendezésben, a munkakeresésben, a jogi ügyek intézésében. A közösségépítés a Jelenlét program egyik legfontosabb eleme: együtt tervezni és együtt fejlődni.

A megújult rendszerében, ahol 2020-tól nem csak hulladéklerakással kapcsolatos bejelentéseket lehet tenni, hanem szemétszedési akciók szervezésére és azok megvalósítására adományokat is lehet gyűjteni.

A Számozott utcák közössége 2020 elején összefogott, hogy környezetüket, utcáikat és a közeli területeket, melyek tele vannak kommunális és egyéb hulladékkal, megtisztítsák. Az akciót a Hulladékvadász oldalon jelentették be, ahol nem csak arra van lehetőség, hogy önkéntesként bárki csatlakozzon a szemétszedéshez, de adományokkal is hozzájárulhatnak, hogy megtisztulhassanak Miskolc utcái. A Szeretetszolgálat munkatársai szerint a közösségi szemétszedés jó lehetőség a tanulásra: a résztvevők a program során ismereteket szerezhetnek a környezetvédelem fontosságáról, tapasztalatot szerezhetnek, hogy összefogással lehet tenni a környezet megszépítéséért. A szervezők azt is remélik, hogy a tiszta utcák és patak part ösztönözni fogja a környéken élőket és a hulladékukat erre a területre lerakó embereket, hogy tisztán megőrizzék a patak környékének rendezettségét.

A helyszínen nem csak az út mellé, hanem a patakba is jut bőven a szemétből.

A helyszínen nem csak az út mellé, hanem a patakba is jut bőven a szemétből.

Bízunk benne, hogy a minél többen támogatják majd a Máltai Szeretetszolgálat helyi csapatának nagyszerű kezdeményezését és hamarosan a sikeres szemétszedési akciójukról számolhatunk be.

You may also like...