Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Műanyag Óceán film és zöld kerekasztal beszélgetés

A Műanyag Óceán film vetítésével egybekötött környezetvédelemmel kapcsolatos kerekasztal-beszélgetésre invitál a JÖN Alapítvány a budapesti Wesselényi 17 -ben február 20-ra.

Az ingyenes esemény célja a felhívni az emberek figyelmét a világunkban pusztító hulladékszennyezési problémákra és azokra megoldására lehetőséget mutatni a megjelentek számára. Csatlakozz a rendezvényhez és további részletek a facebook eseményben.

Mindemellett a JÖN Alapítványnak a megújult Hulladékvadász by Zeewa rendszerének környezetvédelmi nagykövetei is bemutatkoznak egy kerekasztal-beszélgetés során.

A kerekasztal-beszélgetés témája: környezetünk megóvása, zero waste, faültetés, Hulladékvadász by Zeewa; hulladékvadászat és szemétszedési akciók.

Az eseményen résztvevő környezetvédelmi nagykövetek:

  • Boross Lili – modell
  • Schóber Judit – JÖN faültetési vezető
  • Gáll Szabolcs – Zeewa kódmester
  • Jóni Máté – Háromszoros Világkupa győztes és amatőr K-1 Világbajnok
  • Kertész Balázs – JÖN alapítója, okleveles környezetmérnök
  • Pataki Fanni – kétszer ISF úszó világkupa győztes
  • Romhányi Hajnalka – JÖN önkéntes, a Műanyag óceán film koordinátora
  • Zathureczky Zsolt – földharc instruktor

A megjelent nagykövetekről bővebben ide kattintva lehet olvasni.

Bízunk benne, hogy minél többen csatlakoznak a Műanyag óceán film és a zöld kerekasztal kapcsán az eseményhez.


A filmről bővebben

A film Craig Leeson ismert újságíró kutakodásait dolgozza fel. Leeson szeretné megfigyelni a ritka kék bálnát. Keresgélése során egy hatalmas szemétszigetre bukkan az óceán közepén. Kutatásában társa Tanya Streeter, a mélytengeri búvár és egy nemzetközi csapat, amely kiváló tudósokat és kutatókat sorakoztat fel. Ez az ütős csapat összesen húsz helyszínt vizsgál meg a világ tengerein. Megfigyeléseik alapján az óceánok érzékeny mikrobiológiája komoly veszélybe került. A megfigyelésen és a riasztáson kívül igyekeznek gyors megoldásokkal szolgálni, amelyek előnyös hatása azonnal érzékelhető lenne.

További részletek itt.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek