Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Parkoló kerülhet a Francia út szemétdombjai helyére

Parkoló kerülhet a Francia út szemétdombjai helyére

Parkoló kerülhet a zuglói Francia út szemétdombjai helyére, avagy az illetékesek évek óta tartó szélmalomharca véget érthet a szemetelők ellen.

A Magyar Államvasutak által kiadott MTI közlemény szerint a P+ R parkolóhelyek kialakítására átadná a XIV. kerületi önkormányzat számára a Francia úton lévő területeket, ahol évek óta súlyos problémát okoz az illegális szemetelés.

A Hulladékvadász fennállása óta erről a területről érkezett eddig a legtöbb bejelentés, ami közt voltak egészen botrányosak is. A területen jelenleg is jelenleg mintegy háromszáz garázs áll, amelyek mögé folyamatosan hulladék kerül. A  közlemény szerint a 450 parkolóhely létesíthető a helyszínre, amivel kapcsolatban a zuglói önkormányzattal 2019 óta egyeztetnek.

Vízbe ázó veszélyes hulladék a zuglói Francia úton

Vízbe ázó veszélyes hulladék a zuglói Francia úton

A vasúttársaság eddig bérbe adta a Francia úti területeket, amelyekre a bérlők az elmúlt évtizedekben saját költségükre mintegy háromszáz – ideiglenes építési engedéllyel rendelkező – garázst építettek. A bérlők éves szinten nettó kilencmillió forint bérleti díjat fizettek a MÁV Zrt.-nek – írták.

A szerződés szerint a bérleti jogviszony indoklás nélkül bármikor felmondható mindkét fél részéről. A bérlői jogviszonyokat a bérleti szerződésben lévő felmondási időre figyelemmel mondja fel a MÁV Zrt. A bérleti szerződés szerint a bérlőnek tisztán, rendezetten kell visszaadnia a területet, és a felépítmény bontásáról, a törmelék elszállításáról is neki kell gondoskodnia – tették hozzá.

A JÖN Alapítvány 2019 Teszedd alkalmával a MÁV Zrt.-vel egyeztetve egy szemétszedési akció keretein belül kitakarította a Francia út egyik szakaszát a megjelent lelkes önkéntesekkel.

Az elmúlt két évben a Francia úti garázssorok melletti és a Mexikói úti vasúti területekről 366 tonna, tavaly ősszel 78 tonna hulladékot szállíttatott el a MÁV Zrt., az utóbbi hat hónapban pedig több mint 150 köbméter szemetet raktak le az állampolgárok. Az illegális hulladék elszállítása éves szinten 15 millió forint költséget jelent a vasúttársaságnak – olvasható a közleményben.

Bízunk benne, hogy a P+R parkoló létesítésével a helyi lakók is fellélegezhetnek és örökre eltűnik a szemét a környékről.

Forrás: MTI


Megújult a Hulladékvadász rendszere, az új felület elérhető ide kattintva!

You may also like...