Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

P+R parkoló kerülhet a Francia út szemétdombjai helyére

P+R parkoló kerülhet a zuglói Francia út szemétdombjai helyére, avagy az illetékesek évek óta tartó szélmalomharca véget érthet a szemetelők ellen.

A Magyar Államvasutak által kiadott MTI közlemény szerint a parkolóhelyek kialakítására átadná a XIV. kerületi önkormányzat számára a Francia úton lévő területeket, ahol évek óta súlyos problémát okoz az illegális szemetelés.

A Hulladékvadász fennállása óta erről a területről érkezett eddig a legtöbb bejelentés, ami közt voltak egészen botrányosak is. A területen jelenleg is jelenleg mintegy háromszáz garázs áll, amelyek mögé folyamatosan hulladék kerül. A  közlemény szerint a 450 parkolóhely létesíthető a helyszínre, amivel kapcsolatban a zuglói önkormányzattal 2019 óta egyeztetnek.

Vízbe ázó veszélyes hulladék a zuglói Francia úton

Vízbe ázó veszélyes hulladék a zuglói Francia úton

A vasúttársaság eddig bérbe adta a Francia úti területeket, amelyekre a bérlők az elmúlt évtizedekben saját költségükre mintegy háromszáz – ideiglenes építési engedéllyel rendelkező – garázst építettek. A bérlők éves szinten nettó kilencmillió forint bérleti díjat fizettek a MÁV Zrt.-nek – írták.

A szerződés szerint a bérleti jogviszony indoklás nélkül bármikor felmondható mindkét fél részéről. A bérlői jogviszonyokat a bérleti szerződésben lévő felmondási időre figyelemmel mondja fel a MÁV Zrt. A bérleti szerződés szerint a bérlőnek tisztán, rendezetten kell visszaadnia a területet, és a felépítmény bontásáról, a törmelék elszállításáról is neki kell gondoskodnia – tették hozzá.

A JÖN Alapítvány 2019 Teszedd alkalmával a MÁV Zrt.-vel egyeztetve egy szemétszedési akció keretein belül kitakarította a Francia út egyik szakaszát a megjelent lelkes önkéntesekkel.

Az elmúlt két évben a Francia úti garázssorok melletti és a Mexikói úti vasúti területekről 366 tonna, tavaly ősszel 78 tonna hulladékot szállíttatott el a MÁV Zrt., az utóbbi hat hónapban pedig több mint 150 köbméter szemetet raktak le az állampolgárok. Az illegális hulladék elszállítása éves szinten 15 millió forint költséget jelent a vasúttársaságnak – olvasható a közleményben.

Bízunk benne, hogy a P+R parkoló létesítésével a helyi lakók is fellélegezhetnek és örökre eltűnik a szemét a környékről.

Forrás: MTI


Megújult a Hulladékvadász rendszere, az új felület elérhető ide kattintva!

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek