Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Dobd ki a szemetest kihívás 2020 - Hulladekvadasz.hu

Dobd ki a szemetest kihívás 2020

Dobd ki a szemetest kihívás 2020 címmel Tóth Andi a háztartásom hulladék nélkül nagyasszonya egész éves edukációs kampányt hirdetett.

A sajtóközleménye szerint:

Tóth Andi – Dobd ki a szemetest! című könyvének II. bővített kiadás újdonsága egy átfogó fejezet a sikeres közösségi együttműködések indításának gyakorlatáról: Társadalmi szerepvállalás – lépésről lépésre címmel.

Dobd ki a szemetest! címmel Tóth Andi könyvet írt

Dobd ki a szemetest! címmel Tóth Andi könyvet írt

A fejezet vendégszerzői: Takács-Sánta András, az ELTE docense, a Humánökológia mesterszak igazgatója, a Kisközösségi Program elnevezésű kutatási és akcióprogram ötletgazdája és szakmai vezetője, valamint Rémán Izabella, a Gyermekkor Ökológiája munkatársa.

Hogyan készült - Dobd ki a szemetest könyv

Hogyan készült – Dobd ki a szemetest könyv

A bővített kiadás új fejezetének mentén, az eddigieknél is több emberhez szeretnénk eljutni az üzenettel, hogy Minden kis lépés számít. Ezen célból Tóth Andi, a könyv szerzője és a Lelkesedés Könyvek kiadója, 2020-ra, egész éves kihívást indít, melynek központjában az egyéni felelősség és a társadalmi szerepvállalás áll.

A Dobd ki a szemetest! Kihívás 2020 kampány (#dobdkiaszemetest2020) ideje alatt, minden hónapban kihívunk egy ismert személyiséget, társulatot, projekt csapatot vagy intézményi kollektívát egy gyakorlati zero waste cselekvési programra:

  1. Tóth Andi személyre / csapatra szabott tervet dolgoz ki a kihívottak részére. Részletesen áttekintik a jelenlegi gyakorlatukat, akik a terv alapján 3-5 konkrét kihívást vállalnak, amiben szeretnének tartósan változtatni.
  2. A kihívott személy / kollektíva rendszeresen beszámol hogyan haladnak, milyen sikerélményeik vannak, milyen hétköznapi nehézségekkel találkoznak a kihívás során.
  3. A kihívás hónapjában a Lelkesedés Könyvek online könyvesboltjában megvásárolt minden Dobd ki a szemetest! hagyományos vagy e-könyv eladásából a Kiadó könyvenként 15%-t (azaz 700 Ft/db) adományoz a kihívott által megnevezett szervezetnek.
  4. január hónapban Karalyos Gábor színész, a Vegán Hegylakó Facebook oldal házigazdája, februárban egy közéleti témákkal foglalkozó csoport, márciusban egy színházi társulat, akik ebben a hónapban a közönségi büféjük hulladékmentesítését vállalják. Áprilisban pedig a tervek szerint külön pályázatot hirdetünk iskolák részére.

Ki is az a Tóth Andi?

Aki esetleg nem ismerné pár szóban bemutatjuk: zéró hulladék aktivista, tanácsadó, blogger, három gyermekes édesanya, háziasszony. 2016. január 1. óta folyamatosan halad a háztartási hulladék minimalizálása útján, hogy a lehető legjobban megközelítse a zero waste életmódot. Az eltelt időben háztartási hulladékát 90%-kal csökkentette, és mindezzel mintegy 1 millió forintos megtakarítást is elért a családi kasszában. 2018 novemberében, majd 2019 novemberében (II. Bővített kiadás) hagyományos, 2019 áprilisában elektronikus formában megjelent könyvében saját gyakorlati tapasztalatait osztotta meg az olvasókkal, arra inspirálva őket, hogy vágjanak bele a zero waste életforma kialakításába.

Könyvbemutató, avagy hogyan Dobd ki a szemetest!

Könyvbemutató, avagy hogyan Dobd ki a szemetest!

A könyv befutott útja sok szempontból rendhagyó. A különféle értékesítési csatornákon keresztül 4040 db könyv jutott el a közönséghez. Ennek közel felét (49%) különböző könyvesboltok, 21%-át zöld életvitelt támogató boltok, webshopok juttatták el az olvasókhoz. A Lelkesedés * Tanulás * Szabadság Kiadó közvetlen értékesítés (saját webshop és közönségtalálkozók) útján 26%-kal járult hozzá a személetformáláshoz, ahol kiemelt szempont a minimális csomagolású, műanyag- és szóróanyagmentes kézbesítés. A példányszám 3%-át, oktatási intézmények, könyvtárak vásárolták. A kiadó adományok, tiszteletpéldányok illetve ajándék formájában a könyvek 1%-át juttatta el a környezettudatosság iránt fogékony szervezeteknek.

Tóth Andi azóta is rendszeresen tart előadásokat, workshopokat, szemléletformáló projekt órákat környezetvédelmi és fenntarthatósági rendezvényeken, fórumokon, könyvtárakban, iskolákban. Sőt, korábban a honlapunkon is rendszeresen blogolt és hasznos tanácsokat osztott meg a kedves olvasókkal.

Reméljük, hogy minél többen csatlakoznak az új évben is Tóth Andi Dobd ki a sze

metest kihívás 2020 kampányához.

You may also like...