Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Hulladékkatasztrófa a budapesti Terebesi erdőben - Hulladekvadasz.hu

Hulladékkatasztrófa a budapesti Terebesi erdőben

Hulladékkatasztrófa van a Tiszán, az óceánokon és Budapest majdnem kellős közepén, a Terebesi erdőben: ez nem a Balkán, ez Magyarország fővárosa.

Még 4 évvel ezelőtt a Hulladékvadász mozgalom születése idején a területen tartott terepszemléink alkalmával készített felvételek sokkoló látványa bejárta a hazai sajtót, aminek hatására 2016-ban a területet az illetékesek kitakarították. Az eltelt évek nyugalma után van egy szomorú hírünk:

a Terebesi erdőben ismét tombol a hulladékpokol!

Miközben milliók aggódnak a felgyorsult klímaváltozás és a természeti katasztrófák káros hatásai miatt, addig mások büntetlenül rombolják a környezetünket. A jelenlegi esetnél a szemetelők az illegális hulladéklerakás mellett időszakos hulladékégetéssel fokozzák a környezetszennyezést.

A helyszín a főváros pesti oldalának kellős közepén található, az Örs vezér tere és az Éles sarok között.

A helyszín a főváros pesti oldalának kellős közepén található, az Örs vezér tere és az Éles sarok között.

Kertész Balázs, a JÖN Alapítvány alapító hulladékvadászának 2020. január 28-án hatósági kíséretben tett terepszemléje megtekinthető az alábbi videóban. Mindenkinek előre jelezzük, hogy a videóban felkavaró képsorok láthatóak.

Az erdő és környékének területén évek óta súlyos problémákat okoznak a szemetelők és az általuk illegálisan lerakott több száz tonna hulladék. A korábbi információink szerint a terület tulajdoni viszonyai évek óta rendezetlenek.

A területen közel 400-500 köbméter illegálisan lerakott hulladék található.

A területen közel 400-500 köbméter illegálisan lerakott hulladék található.

A hivatalos hatósági bejelentés a következő:
„Közérdekű bejelentéssel szeretnék élni a zöldhatóság felé a terebesi erdő ügyében! A napokban szembesültem azzal, hogy a Terebesi erdő területe ismételten egy hulladéklerakóhoz hasonlitható és élek a gyanúval, hogy üzletszerű hulladékgazdálkodás folyik a területen. Az Éles sarok felőli elvileg lezárt bejárat nyitva , már az út elején hatalmas lerakások vannak ezeket fotózva többen körbeálltak, majd egy fővárosi önkormányzatos mellényes úr felhívta a figyelmem, hogy tiltott területen járok, és hogy ő azért van itt, hogy ne jöjjön be senki, miközben úgy 10-20 ember a területen belül égette a hulladékot. Mikor visszakérdeztem, hogy akkor csak az jöhet ide be aki hulladékot hoz? erre választ nem kaptam. Kérem a Tisztelt Hatóságot, hogy vizsgálja ki az esetet!”

Hulladék jellege: kommunális, építési, elektronikai, veszélyes hulladék.

Nem csak a látható helyeken található illegálisan lerakott hulladék, hanem az elhagyatott épületek belsejében is folyamatosan gyűlik szinte minden.

Bízunk benne, hogy a hulladékkatasztrófa sújtotta területen kialakult állapotok a bejelentés hatására hamarosan megoldódnak.


Jelentsd be nálunk, ha illegálisan lerakott hulladékot látsz!

A bejelentéseidet a megújult Hulladékvadász rendszerében teheted meg az online felületünkön ide kattintva.

Továbbá a Hulladékvadász applikációnk segítségével:

You may also like...