Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Hulladékkatasztrófa a budapesti Terebesi erdőben

Hulladékkatasztrófa van a Tiszán, az óceánokon és Budapest majdnem kellős közepén, a Terebesi erdőben: ez nem a Balkán, ez Magyarország fővárosa.

Még 4 évvel ezelőtt a Hulladékvadász mozgalom születése idején a területen tartott terepszemléink alkalmával készített felvételek sokkoló látványa bejárta a hazai sajtót, aminek hatására 2016-ban a területet az illetékesek kitakarították. Az eltelt évek nyugalma után van egy szomorú hírünk:

a Terebesi erdőben ismét tombol a hulladékpokol!

Miközben milliók aggódnak a felgyorsult klímaváltozás és a természeti katasztrófák káros hatásai miatt, addig mások büntetlenül rombolják a környezetünket. A jelenlegi esetnél a szemetelők az illegális hulladéklerakás mellett időszakos hulladékégetéssel fokozzák a környezetszennyezést.

A helyszín a főváros pesti oldalának kellős közepén található, az Örs vezér tere és az Éles sarok között.

A helyszín a főváros pesti oldalának kellős közepén található, az Örs vezér tere és az Éles sarok között.

Kertész Balázs, a JÖN Alapítvány alapító hulladékvadászának 2020. január 28-án hatósági kíséretben tett terepszemléje megtekinthető az alábbi videóban. Mindenkinek előre jelezzük, hogy a videóban felkavaró képsorok láthatóak.

Az erdő és környékének területén évek óta súlyos problémákat okoznak a szemetelők és az általuk illegálisan lerakott több száz tonna hulladék. A korábbi információink szerint a terület tulajdoni viszonyai évek óta rendezetlenek.

A területen közel 400-500 köbméter illegálisan lerakott hulladék található.

A területen közel 400-500 köbméter illegálisan lerakott hulladék található.

A hivatalos hatósági bejelentés a következő:
“Közérdekű bejelentéssel szeretnék élni a zöldhatóság felé a terebesi erdő ügyében! A napokban szembesültem azzal, hogy a Terebesi erdő területe ismételten egy hulladéklerakóhoz hasonlitható és élek a gyanúval, hogy üzletszerű hulladékgazdálkodás folyik a területen. Az Éles sarok felőli elvileg lezárt bejárat nyitva , már az út elején hatalmas lerakások vannak ezeket fotózva többen körbeálltak, majd egy fővárosi önkormányzatos mellényes úr felhívta a figyelmem, hogy tiltott területen járok, és hogy ő azért van itt, hogy ne jöjjön be senki, miközben úgy 10-20 ember a területen belül égette a hulladékot. Mikor visszakérdeztem, hogy akkor csak az jöhet ide be aki hulladékot hoz? erre választ nem kaptam. Kérem a Tisztelt Hatóságot, hogy vizsgálja ki az esetet!”

Hulladék jellege: kommunális, építési, elektronikai, veszélyes hulladék.

Nem csak a látható helyeken található illegálisan lerakott hulladék, hanem az elhagyatott épületek belsejében is folyamatosan gyűlik szinte minden.

Bízunk benne, hogy a hulladékkatasztrófa sújtotta területen kialakult állapotok a bejelentés hatására hamarosan megoldódnak.


Jelentsd be nálunk, ha illegálisan lerakott hulladékot látsz!

A bejelentéseidet a megújult Hulladékvadász rendszerében teheted meg az online felületünkön ide kattintva.

Továbbá a Hulladékvadász applikációnk segítségével:

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek