Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
JÖN a Hulladékgazdálkodási Hatóság 2020-ban! - Hulladekvadasz.hu

JÖN a Hulladékgazdálkodási Hatóság 2020-ban!

Hulladékgazdálkodási Hatóság néven új szervezet JÖN létre az állami rendszerben, aminek hiánypótló feladatai lesznek a hazai hulladékkezelésben.

Mint már arról beszámoltunk, hogy a kormány klíma-és természetvédelmi akciótervet hirdetett, aminek részeként határozott lépéseket fog tenni az illegális hulladéklerakók felszámolása és az elkövetők megbüntetése érdekében.

Július 1-től létrehozzák a Hulladékgazdálkodási Hatóságot, amelynek feladata lesz:

  • a hulladékgazdálkodási ágazat ellenőrzése;
  • az illegális hulladéklerakók felkutatása,
  • a szemetelők tettenérése és büntetése;
  • illetve az ingatlan tulajdonosok kényszerítése – együttműködésben az önkormányzatokkal – a hulladék eltávolítására.

Lesz mi ellen küzdeni, hiszen a szemetelők köztünk élnek és tettenérésük nem egy egyszerű feladat. Az alábbi videóban a szemetelő pofátlan módon a kamera előtt teszi le szemetét: véres rongyokat, állati belsőségeket.

Törvényi szigorítás az elrettentés érdekében!

Sokan várták már a szemetelés szigorításának a bevezetését, hiszen jelenleg csupán szabálysértésnek számít és maximálisan 150 000 forinttal sújtható a szemetelés vétsége. 2019 -ben, a tavalyi Teszedd akció idején a kormány által kiadott közleményben a szemetelés bűncselekménnyé való szigorítására tettek ígéretet. Úgy néz ki az ígéretet betartva egy év elteltével megvalósul.

Korábbi tettenéréssel kapcsolatos cikkeink, bejelentéseink ide kattintva elérhetőek.

A Hulladékgazdálkodási Hatóság létrehozásának a fontossága számunkra megkérdőjelezhetetlen, aminek jogkörei által gyorsabb és hatásosabb állami közbelépésre lesz lehetőség a szemetelők és szemétdombjaik felszámolására.

Ebben nyújt segítséget a megújult rendszerünk a Hulladékvadász by Zeewa, aminek kiemelt támogatója a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány.

Forrás: kormany.hu

Részlet a Klíma és Természetvédelmi Akciótervből. / Fotó: kormany.hu

Részlet a Klíma és Természetvédelmi Akciótervből. / Fotó: kormany.hu

You may also like...