JÖN környezetvédelmi Est első alkalmán jártunk

Tennél, de nincs időd a szemétdombok eltakarítására? Támogass minket és elvégezzük helyetted a piszkos munkát! Támogatom a munkátokat!

A JÖN környezetvédelmi Est alkalmát a JÖN Alapítvány első alkalommal rendezte meg, ahol a környezetvédelmi szervezet nem árult zsákbamacskát.

Az eseményen levetítették a Műanyag óceán című filmet és az alapítvány bemutatta a Hulladékvadász by Zeewa rendszere mellett a JÖN környezetvédelmi nagyköveteket is. A rendezvény helyszíne a budapesti Wesselényi 17 művelődési központ volt.

Az estet Szebenyi Péter, a JÖN elnöke, környezetvédelmi influencer nyitotta meg, aki egyben az esemény műsorvezető-moderátora is volt. Elsőként üdvözölte az esemény vendégeit, a JÖN nagyköveteit és ismertette a rendezvény tematikáját, ami a Műanyag óceán című dokumentum filmmel kezdődött.

JÖN környezetvédelmi kerekasztal-beszélgetés

A vetítés után az est környezetvédelmi kerekasztal-beszélgetéssel folytatódott, amin 9 JÖN környezetvédelmi nagykövet vett részt. A nagykövetek különlegessége az, hogy mindenki más-más világból érkezett és egymástól teljesen független közösségeket érnek el. Így, ha piciben is, de általuk nagyon sok helyről egyszerre lehet aktivizálni az embereket a környezetünk megóvása érdekében.

Téma: környezetünk megmentése!

A beszélgetés témája a filmen látható sokkoló környezetszennyezési állapotok, a probléma megoldását sürgető megoldások  voltak. De nem utolsó sorban a nagykövetek egyéni bemutatkozóit hallgathatta meg, aki eljött az eseményre. Továbbá Kertész Balázs, a JÖN alapító okleveles környezetmérnöke ismertette a Hulladékvadász megújult rendszerét, annak hátterét, újdonságait és a Zeewa tokent.

Kertész Balázs bemutatta a Hulladékvadász by Zeewa működését.

Kertész Balázs bemutatta a Hulladékvadász by Zeewa működését.

Az eseményen megjelent JÖN környezetvédelmi nagykövetek név szerint:

 • Romhányi Hajnalka:
  JÖN önkéntes, közgazdász, a Műanyag óceán film vetítésének a szervezője, illetve aktív szemétszedő aktivista, 3 gyerekes anyuka.
 • Tóth Gergely:
  Startupper, 3D látványtervező, aki szakmai tanácsaival segíti a JÖN munkáját és segítette a Hulladékvadász by Zeewa létrejöttét.
 • Schóber Judit:
  JÖN faültetési vezető, környezetmérnök, 2 gyermekes anyuka, aki időt és energiát nem sajnálva tesz azért, hogy a gyermekei egy zöldebb világban élhessenek.
 • Boross Lili:
  modell marketinges: gyerekkora óta fontos számára a természet. Ő a divat világában népszerűsíti a környezetvédelmet.
 • Jóni Máté:
  Háromszoros Világkupa győztes és amatőr K-1 Világbajnok, akit sokan az Exatlon című műsorból ismerhetnek. Kiemelt célja, hogy szemétdombok helyére fát ültessen.
 • Kertész Balázs:
  JÖN oszlopos tagja, okleveles környezetmérnök; a Hulladékvadász új rendszerének a Zeewának az ötletgazdája.
 • Zathureczky Zsolt:
  földharc instructor, akit gyerekkora óta zavarnak a szemétdombok és mára már hatalmasra nőtt benne a tettvágy: terepszemlék biztosításában jeleskedik.
 • Zlatnik Gábor:
  hivatásos tűzoltó, a Tisztább Kerepesért mozgalom létrehozója, a Greenpatrol vezetője.
 • Párdy Bence:
  a Tisza megmentője, aki 2019-ben egymaga, félév alatt 1200 szemeteszsáknyi hulladékot gyűjtött össze a folyó mentén.

Légy patrónus! – Ha neked nincs elég időd a környezetvédelemre, akkor támogass olyanokat, akiknek van!

A nagykövetekről bővebben a megújult rendszerünk patrónus menüpontjában lehet olvasni, akiknek egyéni tevékenységüket támogatni is lehet.

A JÖN környezetvédelmi Est első alkalma a visszajelzések alapján nagyszerűen sikerült és még itt nem ér véget. Hamarosan új eseménnyel jelentkezik a JÖN.


Csatlakozz a környezetvédelemmel foglalkozó JÖN Alapítványhoz!

A környezetünk megóvásával foglalkozó szervezethez ide kattintva lehet csatlakozni.

Iratkozz fel a Hulladékvadász Hírlevélre!Feliratkozom!

Ez is érdekelhet: