Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Zöld hírek az illegális hulladéklerakatok között | RTL Híradó - Hulladekvadasz.hu

Zöld hírek az illegális hulladéklerakatok között | RTL Híradó

Az RTL Klub Híradó Zöld hírek rovatában az illegális hulladéklerakások és azok kormányzati július 1-jével induló felszámolása volt a téma.

Orbán Viktor miniszterelnök, a kormány Klíma-és Természetvédelmi akciótervének a részeként hirdette meg a szemétdombok felszámolását és a szemetelés bűntettének a szigorítását. Ezek után pár napra rá Palkovics László, az innovációs és technológiai miniszter további részleteket közölt.

Többek közt létrehozzák a Hulladékgazdálkodási Hatóságot, ami az illegális hulladéklerakások eltüntetéséért, büntetések kiszabásáért felel. A műsor szerkesztői Szebenyi Pétert, a JÖN elnökét, környezetvédelmi influencert, Hulladekvadasz.hu főszerkesztőjét kérdezték meg az akciótervvel kapcsolatban.

Szebenyi Péter, Hulladékvadász, Kuratóriumi elnök, JÖN Alapítvány. / Fotó: RTL Klub

Szebenyi Péter, Hulladékvadász, Kuratóriumi elnök, JÖN Alapítvány. / Fotó: RTL Klub

A kormány becslése szerint 328 000 köbméter, ami nagyjából 160 000 tonna hulladékot hagynak szét hazánkban minden évben.

Vidos Mihály és a helyszíni tudósítás háttere a szemét. / Fotó: Rtl Klub

Vidos Mihály és a helyszíni tudósítás háttere a szemét. / Fotó: Rtl Klub

Az RTL Klub riportere egy remek hasonlattal szemléltette a becsült hulladéklerakatok mennyiségét:

Annyi szemetet raknak le Magyarország illegálisan évente, mintha Budapest 3 havi hulladékát kivinnénk egy közeli erdőben és otthagynánk. Ha ez a rengeteg szemét egy kupacban lenne, akkor egy kukásautónak 7500-szor kéne fordulnia, hogy elhordja. – Vidos Mihály, RTL Híradó – Zöld Hírek

Az RTL Híradó Zöld Hírek rovata tavaly novemberben indult és ez volt az első alkalom, hogy a hulladékvadászok szerepeltek a műsorban. Bízunk benne, hogy egy következő alkalommal már az országos takarításokkal kapcsolatban keresnek minket.

Forrás: RTL.hu

You may also like...