Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Sár-hegy lábánál hulladékhegyek | Gyöngyös - Hulladekvadasz.hu

Sár-hegy lábánál hulladékhegyek | Gyöngyös

A gyöngyösi Sár-hegy Természetvédelmi Terület lábánál folyamatosan gyűlő brutális mennyiségű építési hulladék hulladék rombolja a térség látképét is.

Az ország minden egyes pontjáról folyamatosan érkeznek az illegális hulladéklerakással kapcsolatos bejelentések a megújult Hulladékvadász rendszerünkbe. Sajnos gyakorta ehhez hasonló ingerküszöb-átlépő bejelentések is. Eme bejelentés szomorú érdekessége, hogy a területen a Google StreetView szerint is évek óta gyűlik a szemét és a Külső-Mérges patak közvetlenül mellette folyik. Olyan mintha egy kijelölt, de körbe nem zárt lerakóhely lenne. A bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

A Sár-hegy felé vezető útra ráfolyik az építési hulladék.

A Sár-hegy felé vezető útra ráfolyik az építési hulladék.

A bejelentés szövege:
“Tisztelt Hulladékvadászok! Gyöngyös Felsőváros, 24-es főúttól kb 50 m -re, természetvédelmi terület közelében a turistaút mellett hatalmas területen lerakott építési törmelék, vegyítve háztartási szeméttel, háztartási gépekkel, gumiabroncs, műanyagok, minden van benne…”  – A bejelentés és annak megoldása közvetlenül a Hulladékvadász by Zeewa rendszerünkben tekinthető meg.

Háttérben a gyöngyösi Sár-hegy természetvédelmi terület.

Háttérben a gyöngyösi Sár-hegy természetvédelmi terület.

Hulladék jellege: építési, háztartási, elektromos, műanyag.

Gyöngyös a lemenő nap fényében a szemétdombról fotózva.

Gyöngyös a lemenő nap fényében a szemétdombról fotózva.

A településről érkezett korábbi bejelentések (2016-2019) ide kattintva elérhetőek.


Gyöngyösi Sár-hegy Természetvédelmi Területről bővebben a wikipedia szerint

Sár-hegy 500 méter magas szőlőkkel beültetett lejtői Gyöngyös északkeleti határában, a 3-as főúthoz közel helyezkedik el; legkönnyebben az onnan (Abasár, Verpelét és Eger irányába) leágazó 2416-os útról érhető el. Az erősen lepusztult kiemelkedés a Központi-Mátra vulkanikus tömbjének dél felé félszigetszerűen messze előreugró hegye. Sajátos és fajokban gazdag élővilága miatt területének nagy részét (186 hektárt) 1975-ben védetté nyilvánították. A hegy Gyöngyös felőli oldalán több üdülőövezeti telek és hétvégi ház is található.

Forrás: wikipedia.org

You may also like...