Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Bontott kamion és építési hulladék táborfalvai erdőben - Hulladekvadasz.hu

Bontott kamion és építési hulladék táborfalvai erdőben

Bontott kamion és autóalkatrészek és illegálisan lerakott építési hulladék Táborfalva és Felsőlajos határában lévő erdőben.

Táborfalváról korábban még nem érkezett bejelentés, de az idő sajnos ezt is megoldotta. Bízunk benne, hogy a bejelentés hatására hamarosan kitakarításra kerül a terület. Bontott gépjárművekről szóló bejelentések ide kattintva elérhetőek.

A táborfalvai hulladéklerakatban a bontott kamion és autóalkatrészek mellett építési hulladék is található.

A táborfalvai hulladéklerakatban a bontott kamion és autóalkatrészek mellett építési hulladék is található.

A bejelentés szövege:
„Tisztelt Hulladékvadászok! Táborfalva és Felsőlajos határában nagy mennyiségben autó és kamion alkatrészek, kis mennyiségben sitt.” –  A bejelentés és annak megoldása közvetlenül a Hulladékvadász by Zeewa rendszerünkben tekinthető meg.

Hulladék jellege: építési, műanyag, veszélyes hulladék.

Iratkozz fel a hírlevelünkre, ahol hét legfontosabb, legérdekesebb cikkeit, videóit ajánljuk Neked!FELIRATKOZOM!

 

A bontott kamion és autóalkatrészek helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.


A település a wikipedia szerint

Táborfalva Pest megye déli részén, Budapesttől 60 kilométerre fekszik, az M5-ös autópályán, az 5-ös országúton és a 142-es számú, Budapest–Lajosmizse–Kecskemét vasútvonalon közelíthető meg. Észak felől tölgyesek, dél felől a Kiskunság homokdűnéi és borókásai veszik körbe. Táborfalvához tartozik a község központjától 4 km-re nyugatra fekvő Örkénytábor katonai lakótelep is.

Története

Református templom
Táborfalva új falu, a történeti időkben ilyen nevű település nem létezett. 1870-ben 394-en lakták a mai településterületen lévő tanyákat. 1875-ben a birtokos Várady Gáborné katonai célokra eladta a mai Táborfalva nyugati részén fekvő rossz minőségű földjeit. E területen alakult meg 1886-ban a mai napig katonai településként létező Örkénytábor. (1886: Barracken Lager; 1907: Lőtértábor; 1926: Örkénytábor) 1889-ben nyílt meg a vasútvonal, melynek vasútállomása közelében alakult ki később a faluközpont. 1908-ban a mai Táborfalva északi részére, a Telepre költöztek be a Pálóczi család cselédei, Örkénytáborban megkezdte működését a posta.

1922-ben felépült a telepi iskola. 1926-ban felparcellázták a mai falu központi területeit. 1930-ban Örkénytáborba költözött a Honvéd Tiszti Lovagló Tanárképző Iskola, felépült a lovarda.

1949-ben a három településrész (Örkénytábor, Telep és a vasútállomás környékének) összevonásával megalakult az önálló Táborfalva. 1971-től Táborfalva Örkénnyel és Hernáddal alkotott ún. „közös tanácsú községeket”. 1990-ben felállt a helyi önkormányzat, Táborfalva önálló település lett.

Forrás: wikipedia.