Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Eltűnhet a gyöngyösi hulladékhegy | Hulladékvadász hatás - Hulladekvadasz.hu

Eltűnhet a gyöngyösi hulladékhegy | Hulladékvadász hatás

Eltűnhet a gyöngyösi hulladékhegy, amit még pár héttel ezelőtt a Sár-hegy Természetvédelmi Terület lábánál jelentett be egy arra járó Hulladékvadász.

A brutális mennyiségű illegálisan lerakott építési hulladék mennyisége sokakat megbotrányoztatott, ami a bejelentés megosztásának számában is meglátszott. A nyilvánosság mellett a bejelentés azonnali továbbítása is közrejátszott abban, hogy az illetékesek térfigyelő kamerát és szemetelést tiltó táblát helyeztek ki a helyszínre.

Eltűnhet a gyöngyösi Sár-hegy lábánál lévő hulladékhegy, amiről február közepén kaptuk a bejelentést.

Eltűnhet a gyöngyösi Sár-hegy lábánál lévő hulladékhegy, amiről február közepén kaptuk a bejelentést.

A napokban kaptunk az alábbi levelet, egyik kedves olvasónktól:
„Kedves Hulladékvadászok! ? Hozok egy kis örömhírt ? még nem oldódott meg a probléma, de valami talán elindult. Gyöngyösön a Sar-hegyi lerakatnál vannak változások ? Remélem eljutunk a teljes felszámolásig! Nagyon köszönöm a munkátokat! Végre bekerült a gyöngyösi közbeszédbe a téma, én évek óta hiába próbálkoztam facebook posztokkal, nektek köszönhetően végre történt valami! Csak így tovább, szuper amit tesztek!”

Az örömteli leveléből egyértelműen kiderül, hogy mennyit számít egy bejelentés, a nyilvánosság ereje és a diplomatikus, megoldás kereső, segítő hozzáállás az önkormányzatok felé.

Egyfajta tolmácsfunkciót látunk el lakosság és az önkormányzatok között, idén már 4 éve – szerk.

A levélíró felhívta a figyelmünket Kévés Tamás, Gyöngyös Önkormányzatának képviselőjének megosztására, amiben arról ír, hogy felveszik a kesztyűt a szemetelőkkel szemben és a „jó” hír, hogy illegális szemétlerakókat értek tetten a Gyöngyösi Városrendészet munkatársai.

Az önkormányzati képviselő az alábbi osztotta még meg közösségi oldalán:

A minap a Megszépül Gyöngyös csoportban is téma volt a két felsővárosi temető közötti szemétkupac. Az elmúlt években ezt a területet, a figyelmeztető tábla ellenére, sokan szemétlerakó helyként használták. Sajnálatos tény, hogy a város más területein sem rózsás a helyzet. Az elkövetkezendő időszakban az önkormányzat a városrendészettel karöltve, az illegális szemétlerakás visszaszorítását tűzte ki célul, melyhez technikai eszközök használata mellett, mint például mobil kamerák, új módszerek is alkalmazásra kerülnek.

Az eddig bevezetett intézkedések eredményeként az érintett területeken a városrendészet térfigyelő munkatársainak és mezőőreinek sikerült felderíteni egy elkövetőt. Az ügyben a rendőrségi feljelentés megtörtént. Ezen kívül a közelmúltban háromszor járt eredménnyel a városrendészet új alapokon működő összehangolt munkája. Mindhárom esetben a Duranda városrészen történt az intézkedés. A probléma megoldására teljes körű összefogás szükséges. Az illegális szemétlerakás visszaszorítása mellett, habár állami feladat a hulladékkezelés és a hulladékgyűjtés megreformálására is szükség van. A jövőben egy átfogó program keretében fogjuk tájékoztatni a lakosságot az intézkedésekről és akciókról. A város vezetése, a témában kéri minden jószándékú polgár támogatását, hogy Gyöngyös megszépüljön.

Bízunk benne, hogy ezek után eltűnhet a természetvédelmi terület mellett lévő gyöngyösi hulladékhegy. Egy biztos, hogy a hulladékvadászaink tevékenységének a hatásairól továbbra is minden alkalommal beszámolunk.


Jelentsd be, ha hulladékot látsz!

2020. január 10-én megújult a rendszerünk, Hulladékvadász by Zeewa néven, amire az utóbbi időszakban több ezren regisztráltak és töltötték le a hulladékvadászat mellett szemétszedési akciók szervezésére létrehozott új Hulladékvadász applikációt.

Az új felületünk lehetőséget ad:

  • az illegális hulladéklerakatok bejelentésére;
  • szemétszedési akciók szervezésére;
  • közösségi adománygyűjtések szervezésre szemétszedési akciók megvalósításához;
  • szemétszedő aktivisták jutalmazására;
  • környezetvédelmi hősök támogatására;
  • a megújult rendszerünk napi szinten frissülő világtérképén (!) megtalálható hazánkban található szemétdombok;
  • ezeket a területeket idei Teszedd akció keretén belül barátai, iskolai, céges közösségek figyelmébe ajánljuk kitakarításra.

Az új Hulladékvadász applikáció letölthető az alábbi linkekre kattintva:

You may also like...