A budapesti hulladékudvarok átmenetileg bezárnak | Koronavírus

Tennél, de nincs időd a szemétdombok eltakarítására? Támogass minket és elvégezzük helyetted a piszkos munkát! Támogatom a munkátokat!

A budapesti hulladékudvarok átmenetileg bezárnak a koronavírus miatt – áll az FKF Nonprofit Zrt. közleményében. Az intézkedés közel 2 millió lakost érint.

A társaság határozatlan időre felfüggeszti a budapesti hulladékudvarok, valamint a Szemléletformáló és Újrahasználati Központok működését.

Folyamatosan nyomon követi és értékeli az aktuális helyzetet annak érdekében, hogy a lakosok a lehető legszélesebb körben tudjuk biztosítani a jogszabályokban, közszolgáltatási szerződésben meghatározott hulladékbegyűjtési és -szállítási szolgáltatásokat – írják honlapukon.

A budapesti hulladékudvarok átmeneti bezárása több szemetelést eredményezhet. / Fotó: fkf.hu

A budapesti hulladékudvarok átmeneti bezárása több szemetelést eredményezhet. / Fotó: fkf.hu

Fenti szempontok fontosságát szem előtt tartva, azokat el nem vitatva mégis első helyen a lakosság és kollégáink egészsége áll, melynek maximális megóvása érdekében a Nonprofit Zrt. vezetése úgy döntött, hogy a hatósági útmutatásokat figyelembe véve, határozatlan időre:

felfüggeszti a Lakossági Szelektív Hulladékgyűjtő Udvarok, valamint a Szemléletformáló és Újrahasználati Központok működését.

Kérik az ügyfeleiket, hogy a hulladékudvaraik zárvatartása alatt hulladékot az udvar elé, a közterületre ne helyezzenek le.

Az ilyen cselekedet illegális hulladéklerakásnak minősül és a törvény bünteti.

Forrás: FKF.hu


A hulladékudvarokkal kapcsolatos cikkeink ide kattintva elérhetőek.

Iratkozz fel a Hulladékvadász Hírlevélre!Feliratkozom!

Ez is érdekelhet: