Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Vértesszőlős erdejében brutális mennyiségű hulladék - Hulladekvadasz.hu

Vértesszőlős erdejében brutális mennyiségű hulladék

Vértesszőlős településről első alkalommal érkezett hulladékvadász bejelentés és sajnos nem is akármilyen, méghozzá brutális mennyiségű hulladékról.

A bejelentés sajnos szűkszavúan fogalmaz és csak egy kép található benne, de ez az egy kép is sokat elmond a kialakult aggasztó hulladékállapotokról. A bejelentő állítása szerint a területen már jó ideje folyamatosan gyarapodó illegális hulladéklerakó helyről van szó. Ebből kifolyólag logikusan azt gondoljuk, hogy a terület a szemetelők által sűrűn látogatott helyszín lehet.

Vértesszőlős erdője illegális hulladéklerakóhelye.

Vértesszőlős erdője illegális hulladéklerakóhelye.

A helyszínen készült képről jól kivehető, hogy szinte mindenféle hulladék megtalálható itt: a kommunálistól egészen a veszélyes hulladékig.

A bejelentés szövege:
„Tisztelt hulladékvadászok! Mindenféle vegyes hulladék, több kupacban, ránézésre régebb óta ott lehet.” –  A bejelentés és annak megoldása közvetlenül a Hulladékvadász by Zeewa rendszerünkben tekinthető meg.

Hulladék jellege: kommunális, építési, veszélyes.

A Vértesszőlős szemétdombjáról érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak, bízva a kialakult környezetszennyezés mihamarabbi megoldásában.


Zavar a szemét? Tennél ellene?

Jelentsd be nálunk, ha illegális hulladéklerakást látsz!


A település a wikipedia szerint

Vértesszőlős község Komárom-Esztergom megyében, a Tatabányai járásban található. Nemzetközi hírnevét a Vértesszőlősi Őstelep elnevezésű archeológiai bemutatóhelynek köszönheti, ahol 1965-ben a Homo erectus leleteit tárták fel.

Fekvése
A község a Tatabányát és Tatát összekötő rendkívül forgalmas 1-es főút mellett fekszik. Tatabánya 2,5 km, Tata 4,5 km távolságra található. Itt halad az M1-es autópálya is, és Vértesszőlős megállóhelyen megállnak a Budapest–Hegyeshalom–Rajka-vasútvonal személyvonatai.

Története
Vértesszőlős már ősidők óta lakott helynek számít. Neve az 1960-as években vált világszerte ismertté, amikor Pécsi Márton geográfus két tanítványa, Mészáros Imre és Schweitzer Ferenc megtalálta az első csonttöredékeket, illetve eszközöket, majd Vértes László ősrégész vezetésével feltárták Európa egyik legrégibb, mintegy félmillió évvel ezelőtt élt ősemberének, Samunak telephelyét. A leletek helyén, a falu mésztufa bányájában a Magyar Nemzeti Múzeum Vértesszőlős Őstelep néven bemutatóhelyet alakított ki.

Egy őskori forrás környékét üvegpavilonnal védik, az egykori dagonyázóhely őskori állatok és emberősünk megkövesedett lábnyomait őrzi.

Forrás: wikipedia