Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Ligetvédők városligeti sátortábora helyén hulladékhegyek

Ligetvédők városligeti sátortábora helyén hulladékhegyek

Ligetvédők sátortábora helyén ma hajléktalantelep és illegális hulladékhegyek rombolják a környezetet Budapest egyik legfrekventáltabb helyszínén, a Városligetben.

Koronavírus ide vagy oda, de a járvány idején is munkába igyekvő hulladékvadászok folyamatosan küldik a bejelentéseiket. A főváros „zöld tüdejéből” érkezett bejelentésben egyre elviselhetetlenebb szemetes helyzetre hívja fel a figyelmet a bejelentő, aki szerint a jelenlegi helyzet veszélyes emberekre, állatokra és a természetre egyaránt.

ligetvedok-varosliget-hulladek

A Ligetvédők sátortábora helyén ma hegyekben áll a hulladék.

A Ligetvédők hivatalos facebook oldalán egy pár napja megjelent bejegyzés szerint a helyszínen tűz pusztított és nem ők, hanem hajléktalanok lakják a területet. Állításuk szerint, akik helyettük ott vannak folyamatos demonstrációt tartanak engedéllyel, amit megadott időközönként megújítanak. Így háborítatlanul végezhetik tevékenységüket.

A Ligetvédők szerint hajléktalanok élnek a területen és nem ők.

A Ligetvédők szerint hajléktalanok élnek a területen és nem ők.

Mi nem tudunk igazságot tenni, hogy valójában kik a felelősek a kialakult állapotokkal kapcsolatban. Viszont elvárjuk – közegészségügyi okok miatt is – az  illetékesektől a hulladékkal szennyezett terület kitakarítását.

A bejelentés szövege:
„Tisztelt hulladékvadászok! Az “eredeti” ligetvédők égisze alatt hajléktalanok vertek tábort a ligetben. Egyre elviselhetetlenebb a helyzet! Szemétdombokat halmoznak, autógumit, matracot égetnek, ócska sátrakban további kacatokat gyűjtenek.
A Városliget ezen pontján életvitelszerűen hajléktalanok élnek.

A Városliget ezen pontján életvitelszerűen hajléktalanok élnek.

Veszélyes a jelenlegi helyzet emberekre, állatokra és a természetre. Hétfőn bejelentem a természetvédelmi hatóságnak is, ha elérem őket. A fotók nem adják vissza a helyzet súlyosságát és kiterjedését a feltölthető fotók számának limitje miatt; élőben döbbenetes a helyzet.” –  A bejelentés és annak megoldása közvetlenül a Hulladékvadász by Zeewa rendszerünkben tekinthető meg.
Vajon mit jelképez ez a körbe kordonozott sátor?

Vajon mit jelképez ez a körbe kordonozott sátor?

Hulladék jellege: kommunális, építési, veszélyes.

Bízunk benne, hogy hamarosan a Városliget ezen területe az őt megillető formában megtisztul, aminek megoldásában reméljük az illetékesek és a Ligetvédők egyaránt összefognak.


Zavar a szemét? Tennél ellene?

Jelentsd be nálunk, ha illegális hulladéklerakást látsz!

You may also like...