Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Laboratóriumi vegyszerek Kecskemét határában

Laboratóriumi vegyszerek Kecskemét határában

Laboratóriumi vegyszerek hevernek Kecskemét határában, amik közt emberre, természetre súlyosan káros rákkeltő anyagok is találhatóak.

Már nem az első eset, hogy illegálisan lerakott, kidobott rákkeltő veszélyes hulladékokról kapunk bejelentést. Az ilyen eseteknek a forrása lehet, hogy ezen agyagok leadása, semlegesítése komoly költségeket jelenthet a tulajdonosoknak. Kecskemétről kapott korábbi bejelentések ide kattintva elérhetőek.
Veszélyes hulladékok hevernek a kecskeméti földút mentén.

Veszélyes hulladékok hevernek a kecskeméti földút mentén.

A bejelentés szövege:
„Tisztelt hulladékvadászok! A minap off-road biciklizés közben megdöbbentő látványra lettem figyelmes: egy halom jellegzetes, sárga edény hevert a földút mellett. Semmi szégyenlősség, semmi árokba rejtés, az egyik zsák még átlátszó is volt, a többi nyitva, a dobozok szétszóródva. Rögtön felismertem, hogy ezek vegyszeres dobozok. Egyből megjelent a felelősségtudat, hogy márpedig ilyen tárolóknak nem a megyehatáron a helyük.
Egyes dobozok nyitottak, tartalmuk kiömlött a talajra.
A dobozoktól balra nagy, aggregálódott fehér porhalmaz. Valószínűleg a talaj felső rétegének eltávolítása is szükséges. A legnagyobb aggodalmam a kadmium-acetáttal kapcsolatban van, ugyanis ez egy igen veszélyes nehézfémnek, a kadmiumnak vízben igen jól oldódó sója. Rákkeltő és rövid távon súlyos szervi károsodásokat okoz. Még néhány más doboz címkéjét tudtam elolvasni, anélkül, hogy hozzáértem volna a halomhoz, tehát a következő lista koránt sem teljes: – nátrium-hidroxid (legalább 10-15 kg az átlátszó zsákban) – hidrokinon – kálium-bromát – nátrium-nitrát – kalcium-klorid – és még sokan mások.
laboratoriumi-vegyszerek

Rákkeltő laboratóriumi vegyszerek lerakása bűncselekmény.

Szóval nagyrészt többé-kevésbé ártalmatlan laboratóriumi vegyszerek, de a kadmium-acetát tényleg nem játék. GPS koordináták: 46°58’09.0″N 19°44’32.0″E 2020.04.12. Remélem segítettem.” –  A bejelentés és annak megoldása közvetlenül a Hulladékvadász by Zeewa rendszerünkben tekinthető meg.

Hulladék jellege: veszélyes.

A laboratóriumi vegyszerek veszélyessége miatt haladéktalanul kérjük az illetékesek közbelépését a probléma felszámolásában. A bejelentést továbbítottuk számukra!

You may also like...