Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Így lehetsz környezettudatosabb 4 lépésben! - Hulladekvadasz.hu

Így lehetsz környezettudatosabb 4 lépésben!

Szeretnél környezettudatosabb lenni? Megtetted az első lépést, ha már bejelentettél nálunk, ha illegálisan lerakott hulladékot láttál a környezetedben.

Sokféleképpen lehet tenni a környezetünk tisztaságának a megóvásáért. Olykor a legapróbb lépések is elegendőek ahhoz, hogy életmódunk picivel is, de fenntarthatóbbá váljon.

A mottónk: Hulladékvadász, a legapróbb önkéntes!

Szerintünk szinte mindenki hulladékvadász, de még nem tud róla.

Íme 4 egyszerű lépés, amivel te is a környezettudatosság egyik hírnöke lehetsz: 

  1. Szelektáld a hulladékaidat!:
    Alapnak számít, de még sajnos nem elegen sajátították el. A hulladék érték, kiváló másodnyersanyag: fém, papír, műanyag, üveg, csak hogy párat említsek. Ha szeretnéd elmélyíteni a tudásodat a témában, akkor olvasd el a szelektív hulladékgyűjtés szabályai című cikket.
  2. Ne égess, komposztálj!
    A magyarországi felmérések szerint a lakossági hulladéktermelésünk 20-30%-át csak a konyhai és kerti zöldhulladék adja, amit megelőzéssel vagy – ha nincs rá mód – helyben való komposztálással tudunk környezettudatosság szerint legegyszerűbben felszámolni és újrahasznosítani. Az égetés bűn és irtó mód környezetszennyező tevékenység. Ha számít a környezeted egészsége felejtsd el mindörökre.

    Ha égeted az avart, akkor saját magadat is károsítod!

    Ha égeted az avart, akkor saját magadat is károsítod!

  3. Vásárolj hulladék nélkül!
    Járj termelői piacra és kerüld az agyoncsomagolt termékeket. Járvány idején is törekedj a tudatos választásra és vedd a hazait. Használj vászontáskát és ami talán még ennél is fontosabb ne vásárolj feleslegesen. Csak olyat dolgot vegyél, amire biztosan szükséged van.

    Napról napra egyre több környezettudatosabb ember él köztünk.

    Napról napra egyre több környezettudatosabb ember él köztünk.

  4. Ne szemetelj!
    A szemét kukába való ezt mindenki tudja, de sokan ennek ellenére is eldobálják. Ezzel a problémával mi hulladékvadászok rendszeresen testközelből szembesülünk, hiszen a Hulladékvadász mozgalmat 2016-ban jött létre és azóta több mint 5000 bejelentés érkezett az online felületünkre és több mint 2000 bejelentés sikeresen megoldásra került a közbenjárásunknak köszönhetően.

Ha ez a 4 lépés nem lett volna elég, hogy környezettudatosabb legyél, akkor ajánljuk figyelmedbe további lépéseket bemutató, a Környezettudatosság 7 egyszerű lépésben című cikket.

You may also like...