Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Szamos folyóból több tonna hulladékot emeltek ki - Hulladekvadasz.hu

Szamos folyóból több tonna hulladékot emeltek ki

A Szamos folyón át Romániából érkező több tonnányi hulladékot emeltek ki a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság, avagy árad a folyó, jön a hulladék!

A Tisza legfelső szakaszán újabb jelentős áradás és hulladékárhullám indul, lejjebb pedig folytatódik a vízszintek emelkedése. Ezek hatására a folyó Tiszalökig tartó szakaszán az I. készültségi szintet meghaladó tetőzések valószínűsíthetőek. Lejjebb Kisköréig az I. fokú szintet megközelítő vagy azt kismértékben meghaladó vízállás várható.

Zavar a szemét és tennél is ellene? Jelentsd be nálunk a Hulladékvadász by Zeewa rendszerében.

A Tisza mellékfolyói közül a Túron az I. fokot kissé meghaladó, a Körösök vízrendszerén pedig azt megközelítő vízállás a valószínű.  Az elmúlt időszakban a Tisza vízgyűjtő felső, határainkon túli területein újra jelentős, az előrejelzésekben szereplő értékeknél jóval nagyobb mennyiségű csapadék hullott.

Szamos áradásával Romániából érkezett kommunális hulladékot

A Szamos áradásával Romániából érkezett kommunális hulladékot és természetes uszadékot a folyó partján kialakított kármentesítő helyen, Olcsván 2020. június 26-án. / Fotó: MTI/Balázs Attila

Kitértek arra is, az áradással egy időben a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság jelezte, hogy a Tiszán és a Szamoson nagy mennyiségű kommunális hulladék érkezik a felsőbb, külföldi szelvényekről. A Tisza medrének teljes szélességében érkező úszó hulladékot Aranyosapátinál néhány napos, míg Vásárosnaménynál tíz napos időtartamban részleges mederelzárással távolították el a nyíregyházi vízügyesek.

A szakemberek eddig több tonna hulladéktól tisztították meg a Szamos folyót, aminek java része egyszer használatos műanyag termék volt.

Tégy a műanyagszennyezés ellen, csatlakozz te is a Műanyagmentes július 2020 kihíváshoz!

Forrás: MTI

You may also like...