Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Szemetelő idióták néven videósorozat indul - Hulladekvadasz.hu

Szemetelő idióták néven videósorozat indul

Szemetelő idióták néven a videósorozat indul a környezetünket teleszemetelő felelőtlen emberekről, aminek a célja az elrettentés, a helytelen hulladékkezelés visszaszorítása.

Magyarországon éves szinten több ezer tonnányi hulladék kerül ki a természetbe, a településeink határába és nem utolsósorban közvetlen környezetünkbe is. Ez ellen több civil szervezet, lakossági csoport és állami szervek küzdenek eleddig mindhiába. A szemtelen szemetelő emberek sziszifuszi munkája szinte megállíthatatlan, hiszen a jelenlegi jogszabályoknak, ellenőrzésnek nincsen visszatartó ereje.

Rekordmennyiségű bejelentési szám

2020. január 10-én megújult a Hulladékvadász és az azóta eltelt időben több mint 1000 szemétdombbal kapcsolatos bejelentést kaptunk annak ellenére, hogy az egész világban pusztít a koronavírus-járvány.

A bejelentéseket a Hulladékvadász by Zeewa térképén lehet nyomon követni. / Fotó: Zeewa.io

A bejelentéseket a Hulladékvadász by Zeewa térképén lehet nyomon követni. / Fotó: Zeewa.io

Van visszatartóereje a tettenéréses videóknak?

Tapasztalataink szerint igen. Többek közt emiatt is gyűjtöttük össze az utóbbi években kapott tettenéréseket, amiket egy sorozatba kötve rendszeresen adjuk közzé a Youtuben. Az első ilyen videó alább látható, a személyiségi jogok betartásával.

A szemetelők bejelentése egy lehetőség, ami senkitől sem elvárás, viszont egy lépés ahhoz, hogy tisztább környezetben élhessünk.

Mit tehetünk a szemetelők ellen?

  • mindenekelőtt mérjük fel az erőviszonyokat: a feltételezett szemetelő tényleg szemetet tesz le illegálisan?;
  • szóljunk rá, hogy ne szemeteljen;
  • ha túl sokan vannak, ne kockáztassunk;
  • hívjuk a rendőrséget;
  • hívjuk a közterület-felügyeletet;
  • hívjuk a településed polgárőrségét;
  • tegyünk feljelentést!

Extra lehetőség: jelentsd be a Hulladékvadászon!

Ha az előbbi lehetőségek mellé járó bírósági hercehurcára elkerülése véget várjuk a tettenérésekről szóló videókat, képeket. Bejelenteni nálunk a Hulladékvadász applikáció segítségével lehetséges.

Töltsd le a Hulladékvadász applikációt, ami elérhető Android és IOS rendszerű mobiltelefonokon.

Drága a szemetelés

Több milliárdnyi adóforintokba kerül nekünk tisztességes állampolgároknak a szemetelők gátlástalan tevékenysége. Ez ellen csak edukációval és elrettentéssel tehetünk a tettenérések bemutatásával.

Bízunk a közös sikerben és a szemetelő idióták megfékezésében.

You may also like...