A bajai rendőrök elkapták a bácsbokodi szemetelőt

Tennél, de nincs időd a szemétdombok eltakarítására? Támogass minket és elvégezzük helyetted a piszkos munkát! Támogatom a munkátokat!

A bajai rendőrök kiderítették, hogy ki helyezett el nagyobb mennyiségű hulladékot Bácsbokod külterületén. A férfi ügyében befejezték a nyomozást.

Korábban már hírt adtunk a bajai rendőrök egy előző akciójáról, ahol lakossági bejelentésre lebukott a szemetelő. Most itt egy újabb eset, ami igazán tanulságos.

A bajai rendőrök helyszínen felmérték a károkozás súlyát. / Fotó: police.hu

A bajai rendőrök helyszínen felmérték a károkozás súlyát. / Fotó: police.hu

Most vagyis pár hónappal ezelőtt a bácsbokodi önkormányzat egyik tisztségviselője 2020. március 10-én feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, aki a település külterületén nagyobb mennyiségű háztartási hulladékot helyezett el illegálisan.

Jelentsd be nálunk, ha szemetelőt látsz: szemetelő bejelentése 7+1 tipp!

A közmunkások a falu közelében, egy vízfolyás melletti erdősávban főként műanyag kannákat, ládákat, locsolótömlőt találtak, de a szemetelő építési törmeléket is hátrahagyott.

Bácsbokod külterületére főként építési hulladék került ki. / Fotó: police.hu

Bácsbokod külterületére főként építési hulladék került ki. / Fotó: police.hu

A szemle során a nyomozók a eldobott dolgokból beazonosították a szemétkupac tulajdonosát, aki a kihallgatása során elmondta, hogy a portáján volt egy melléképület, és ennek a lebontásával megbízott egy helybélit, aki azt is vállalta, hogy az elbontott anyagot elszállítja.

Itt lehet megtekinteni tettenérésekkel kapcsolatos cikkeinket.

A fuvaros azonban – ahogy kihallgatása során elismerte – az építési törmeléket és a szemetet felpakolta egy lovaskocsira, majd rakományát leborította a község határában lévő füves területre. A férfit a nyomozók hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntettével gyanúsítják.

A szemetelő kedvelte a szilvapálinkát. / Fotó: police.hu

A szemetelő kedvelte a szilvapálinkát. / Fotó: police.hu

Ügyében a szükséges nyomozati cselekményeket a Bajai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai elvégezték, és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal küldték meg az ügyészségre.

Gratulálunk a bajai rendőrök sikeres nyomozásához. Bízunk benne, hogy a vádemelés sikeres lesz.

Forrás: police.hu

Iratkozz fel a Hulladékvadász Hírlevélre!Feliratkozom!

Ez is érdekelhet: