Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Interaktív hőtérképen a hazai szemétdombok - Hulladekvadasz.hu

Interaktív hőtérképen a hazai szemétdombok

A hazai szemétdombok helyzetét, területi eloszlását egy új fejlesztésnek köszönhetően a Hulladékvadász by Zeewa egyedülálló módon mutatja be.

A 2020. január 10-én megújult Hulladékvadászra és az új felületre azóta beérkezett illegális hulladéklerakásokkal kapcsolatos bejelentéseket egy univerzális és napi szinten frissülő térképen nyomon követhetőek. Ez a térkép most szeptember végével hőtérkép és hulladékkategória funkcióval bővült, aminek a segítségével szemléletesebben mutatjuk be hazánk szemetelési helyszíneit.

Hazai szemétdombok helyzete

A helyzet borongós, hiszen év eleje óta közel 1000 bejelentést kaptunk, amit minden esetben továbbítottunk az illetékesek felé. A bejelentések megoldása adott esetekben egyik napról a másikra vagy pár hetes átfutási idővel oldódnak meg. Mindez függ a terület tulajdoni viszonyaitól és a tulajdonosok anyagi helyzetétől is.

Napról napra egyre több bejelentés érkezik az új Hulladékvadászra. / Fotó: zeewa.io

Napról napra egyre több bejelentés érkezik az új Hulladékvadászra. / Fotó: zeewa.io

Interaktív hőtérkép

2020. szeptember végétől a Hulladékvadászok nagytérképe új funkciói között szerepel egy egyedülálló hótérkép, amivel egyszerűen beazonosíthatóak a hulladékkal a leggyakrabban szennyezett területek. A térképen nagyítási és kicsinyítési lehetőségek segítségével a hulladéklerakások lokalizációja is pillanatok alatt megtudható.

A hőtérkép egyértelműen mutatja, hogy hol vannak hazánk hulladéklerakási gócpontjai. / Fotó: zeewa.io

A hőtérkép egyértelműen mutatja, hogy hol vannak hazánk hulladéklerakási gócpontjai. / Fotó: zeewa.io

Hulladék kategóriaszűrű

A kibővített szűrőfunkció segítségével könnyedén beazonosíthatóak az illegális hulladéklerakások típusai, leggyakoribb előfordulási helyei, illetve azok mennyiségei is. Ezen szűrő segítségével kiválóan kielemezhető a hulladéktípusok szempontjából problémás helyszínek.

Hulladék kategóriaszűrű segítségével megtudhatjuk hol mit dobnak el leggyakrabban.

Hulladék kategóriaszűrű segítségével megtudhatjuk hol mit dobnak el leggyakrabban. / Fotó: zeewa.io

Az interaktív térképfelület elérhető a zeewa.io Hulladékvadász menüpontban.

Az új funkciók segítségével a hazai szemétdombok helyzete könnyedén leképezhető és így a szemetelési zónák könnyebben lokalizálhatóak, felszámolhatóak.

Bízunk benne, hogy a hőtérkép és hulladék kategóriaszűrő megkönnyíti majd az illetékesek munkáját és a lakosság számára is jobban szemléltethetjük a hulladéklerakások súlyos környezetszennyező problémáját.


Tennél, de nincs időd a szemétdombok eltakarítására? Támogass minket és elvégezzük helyetted a piszkos munkát! – Támogatom!

You may also like...