Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Cigicsikkmentes kihívás 2020-ban ismét - Hulladekvadasz.hu

Cigicsikkmentes kihívás 2020-ban ismét

Cigicsikkmentes kihívás címmel ismét edukációs hónapot hirdet a JÖN Alapítvány, ami aktuálisabb, mint gondolnánk.

Mindenki számára ismert jelenség, hogy cigicsikkek hevernek a buszmegállókban, a vasúti peronokon és a természetben, aminek környezetkárosító hatásairól sokan mit sem sejtenek.

Egy budapesti buszmegálló, amit ellepnek a cigicsikkek.

Egy budapesti buszmegálló, amit ellepnek a cigicsikkek.

Éppen ezért a környezetvédelmi alapítványunk 2019-ben első alkalommal hirdette meg a cigicsikkek megfelelő helyre helyezésére buzdító Cigicsikkmentes február edukációs kampányát, amiben a városkép romboló probléma mellett annak környezetszennyező mivoltára is felhívta a figyelmet.

Egy eldobott cigicsikk 4000-féle toxikus kémiai anyagot tartalmazhat.

Ez az egy hónapos kampány volt az utóbbi évek legnagyobb médianyilvánosságot generáló hazai környezetmegóvó edukációs megmozdulása.

Összefogás a Cigicsikkmentes Magyarországért!

Ennek érdekében 2020-ban környezetvédelmi alapítványunk újra cigicsikkmentes edukációs hónapot szervez, amely kihívással egybekötött esemény célja felhívni a figyelmet a cigicsikkek és egyéb dohányzásból visszamaradt hulladékok környezetszennyező hatására, hiteles tájékoztatást nyújtani a dohányzó lakosságnak, valamint felhívni a figyelmüket ezen hulladékok környezettudatos elhelyezésének módjaira.

Cigicsikkmentes kihívás 2020 hivatalos plakátja.

Cigicsikkmentes kihívás 2020 hivatalos plakátja.

Cigicsikkmentes október, a 30+1 napos kihívás

Általános vélekedés, hogy egy jó (vagy rossz) szokás beidegződéséhez közel egy hónapra van szükség. Emiatt is évről évre egyre népszerűbbek az egy hónapos kihívások.

Az októberi Cigicsikkmentes kihívás is ilyen, amelyben többek között a dohányzók azon tömegeit szólítja meg, akik rendszeresen vagy alkalmanként eldobálják, elhagyják az elszívott cigarettájuk csikkjét. Továbbá felhívja a teljes társadalom figyelmét környezetünk védelmének fontosságára, hiszen a tiszta környezet közös érdekünk.

A kihíváshoz csatlakozó támogató és szakmai partnerünk:

  • Philip Morris Magyarország Kft.

A Cigicsikkmentes október eseménye tartalmazza:

  • megoldási javaslatok a cigicsikkek megfelelő helyre helyezésére;
  • szemléletformáló cikkek a Hulladékvadász Cigicsikkmentes rovatában;
  • csatlakozási lehetőség a települési önkormányzatok számára;
  • igény szerint csikkszavazó kukák kihelyezése;
  • #nemdobomel #cigicsikkmentes hashtagek használatának ösztönzése.

Bízunk benne, hogy 2020-ban a Cigicsikkmentes kihívás még több embert sarkall arra, hogy egy élhetőbb, tisztább és környezettudatosabb Magyarországon élhessünk.

További részletek: jonalapitvany.hu

You may also like...