Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Cigicsikkmentes Budapestért cigicsikkszedő akciót tartott a JÖN - Hulladekvadasz.hu

Cigicsikkmentes Budapestért cigicsikkszedő akciót tartott a JÖN

Az októberi Cigicsikkmentes kihívás keretein belül figyelemfelkeltő cigicsikkszedő akciót tartott a Cigicsikkmentes Budapestért a JÖN Alapítvány.

Eldobott cigicsikkek hevernek a buszmegállókban, a vasúti peronokon és a természetben. Ilyen téren a budapesti cigicsikkszedő esemény helyszíne, a Göncz Árpád városközpont sem kivétel.

Az esemény a Róbert Károly körút 43. előtt kezdődött, a Cigicsikkmentes Magyarországot - című óriásplakátnál.

Az esemény a Róbert Károly körút 43. előtt kezdődött, a Cigicsikkmentes Magyarországot – című óriásplakátnál. / Fotó: Bankó József – Paradignow Images

Ez az a hónap, ahol nem csak a dohányosokat ösztönözi a zöld szervezet a #nemdobomel hashtag használatával a 30 + 1 napos kihíváshoz való csatlakozáshoz, hanem a környezetünkért tevő embereknek is lehetőséget nyújt a tettekre.

A Göncz Árpád városközpontban lévő buszmegállók telis tele vannak cigicsikkel.

A Göncz Árpád városközpontban lévő buszmegállók telis tele vannak cigicsikkel. / Fotó: Bankó József – Paradignow Images

A fővárosunk egyik legnagyobb közlekedési csomópontja szinte hemzseg az eldobált cigicsikkektől, ahol már nem első alkalommal rendezett a JÖN cigicsikkszedő eseményt.

Egy eldobott cigicsikk 4000-féle toxikus kémiai anyagot tartalmaz.

Egy eldobott cigicsikk 4000-féle toxikus kémiai anyagot tartalmaz. / Fotó: Bankó József – Paradignow Images

A koronavírus és a esős idő ellenére közel 10 lelkes önkéntes jelent meg az eseményen, akik több ezer cigicsikket szedtek össze a körútról és a Göncz Árpád városközpontban.

JÖNkéntesek szedik a cigicsikket a városközpontban.

JÖNkéntesek szedik a cigicsikket a városközpontban. / Fotó: Bankó József – Paradignow Images

Az ilyen események flashmobszerű események kiváló figyelemfelkeltő erővel bírnak. Az esemény alkalmával többen odajöttek az önkénteseknek gratulálni az akció kapcsán.

Cigicsikkszedő akció diadalittas csapata

Példamutatásból 5-ös! – Cigicsikkszedő akció diadalittas csapata. / Fotó: Bankó József – Paradignow Images

A JÖN Alapítvány által szervezet eseményeket a koronavírus-járvány kapcsán előírt egészségügyi szabályokhoz igazítva kerülnek megrendezésre. Minden ilyen jellegű nyílt területen rendezett eseményen javasolt a maszk, a kesztyű használata és a távolságtartás betartása, illetve az eseményeken való részvételhez előregisztrációra van szükség.

Támogasd a hulladékhegyek eltakarítását, a cigicsikkszedő események szervezését, faültetési akciók megvalósítását, részeltek: tamogatas.zeewa.io!

JÖNnek az élő online bejelentkezések

A környezetvédelmi szervezetünk ezentúl rendszeresen minden eseményéről élőben bejelentkezik ezzel is ösztönözni szeretné a lakosságot, illetve jobban szeretné bemutatni a tevékenységét. Ilyen bejelentkezés volt a cigicsikkszedő eseményen is, ahol Szebenyi Péter, a JÖN elnöke jelentkezett be és adott helyszínjelentést a mindenkit érintő cigicsikkproblémáról.

Csatlakozz a cigicsikkszedő eseményekhez!

Következő esemény Szeged belvárosában lesz, amivel kapcsolatos további információkat a Hulladékvadász by Zeewa – Országos szemétszedési naptár felületén lehet tájékozódni.

További részletek a Cigicsikkmentes Magyarország programban.

You may also like...