Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Cigicsikk Challenge a cigicsikkszedő kihívás - Hulladekvadasz.hu

Cigicsikk Challenge a cigicsikkszedő kihívás

Cigicsikk Challenge néven új szemétszedési kihívást hirdet a JÖN Alapítvány Cigicsikkmentes Magyarország programja részeként.

Mindenki számára ismert jelenség, hogy cigicsikkek hevernek a buszmegállókban, a vasúti peronokon és a természetben, ami ellen legegyszerűbben csak szemléletformálással, figyelemfelkeltéssel tehetünk.

A tömegközlekedési megállók tipikus helyszínei az eldobott cigicsikkeknek. / A Göncz Árpád városközpontban lévő buszmegállók telis tele vannak cigicsikkel.

A tömegközlekedési megállók tipikus helyszínei az eldobott cigicsikkeknek. / A Göncz Árpád városközpontban lévő buszmegállók telis tele vannak cigicsikkel. / Fotó: Bankó József – Paradignow Images

A cigicsikkek megfelelő helyre helyezésére felszólító cigicsikkmentes kihívás edukációs hónapot a zöld szervezetünk évente egy kiválasztott hónapban rendezi meg, amelyben rendszeresen cigicsikkszedő eseményeket rendez.

Kinek szól a Cigicsikkszedő kihívás?

Mindenkinek! Most eljött a Te időd! A JÖN cigicsikk challenge néven csikkszedő események szervezésére ösztönözzük a lakosságot, a cégeket.

Legyél dohányos, vagy nem dohányos, csatlakozz!

A csikkszedő kihívást bárki rendezhet településén egyedül vagy baráti körrel. Minden esetben figyeljük oda az aktuális egészségügyi helyzetre.

Cigicsikk challenge cigicsikkmentes magyarország

Használd a #cigicsikkchallange hashtaget

Aki csatlakozik az eseményhez az készítsen képeket, videókat és osztja meg az ismerőseivel, barátaival és egyben a közösségi médiában nagyszerű megmozdulását.

Szervezz Cigicsikkszedő versenyt!

A cigicsikkek összegyűjtésének másik lehetősége, hogy játékos formájában egy egyedi verseny keretein belül gyűjtik össze az önkéntesek a cigicsikket.

Aki a legtöbbet szedte össze az a cigicsikkszedő bajnok!

2019-ben a budapesti Autómentes napon Cigicsikkszedő versenyt rendeztünk az Andrássy úton, ahova az MTVA M2 Petőfi Tv is ellátogatott, sőt részt is vettek a versenyen.

Így szervezz járványok idején akciót

Járvány idején megfelelő körültekintéssel is lehet szemétszedési akciókat szervezni és így cigicsikkszedő akciót is. Legyen szó influenzajárványról vagy koronavírusról minden esetben mérlegeljük eseményszervezéssel vagy azon való részvétellel járó egészségügyi kockázatokat.

Csatlakozz a Cigicsikkszedő challenge megmozduláshoz az év bármely napján

Csatlakozz a Cigicsikkszedő challenge megmozduláshoz az év bármely napján. / Fotó: Bankó József – Paradignow Images

Cigicsikk Challenge 2 az 1-ben:

  • Egyrészt szemétszedési akció, mivel a kihívás teljesítő adott területről eltávolítja az eldobált cigicsikkeket;
  • másrészt egyben figyelemfelkeltés is a frekventált helyeken eldobált cigicsikkszedő esemény mindenki figyelmét felkelti.

Cigicsikkszedő és egyéb más szemétszedési akciók a Hulladékvadász by Zeewa országos szemétszedési naptárjában található.

You may also like...