Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Kulturális intézmények is csatlakoznak az Európai Hulladékcsökkentési Héthez - Hulladekvadasz.hu

Kulturális intézmények is csatlakoznak az Európai Hulladékcsökkentési Héthez

A kulturális intézmények is csatlakoztak a 2020-as Európai Hulladékcsökkentési Hét eseményéhez, mely november 21. és 29. között kerül megrendezésre.

A megmozdulás felhívhatja a figyelmet környezet megóvásának fontosságára. Erről Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár beszélt hétfőn az Eiffel Műhelyházban tartott eseményen.

„Azt kértem valamennyi magyarországi kulturális intézménytől, hogy tekintse át saját hulladékhasznosítási tevékenységét, illetve szervezzen olyan programokat, amelyben a lakosság figyelmét erre felhívják. Bízom abban, hogy a kultúra területe sokat tud tenni az európai cél megvalósítása érdekében” – mondta a kultúráért felelős államtitkár, aki online jelentkezett be a sajtótájékoztatón.

Nemcsák Károly, a József Attila Színház igazgatója. / Fotó: wikipedia.

Nemcsák Károly, a József Attila Színház igazgatója. / Fotó: wikipedia.

Az eseményen jelen volt Nemcsák Károly, a József Attila Színház igazgatója, aki kiemelte: teátrumukban erőteljes az ifjúsági program, ezért ők elsősorban az ifjúság megszólításával csatlakoznak az Európai Hulladékcsökkentési Héthez is.

Dr. Boros Anita, az Innovációs és Technológiai Minisztérium építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelősállamtitkára beszámolt arról, hogy az ITM tizenkét állomásos programsorozatot tart az Európai Hulladékcsökkentési Héten, aki elmondta:

A kezdeményezés évek óta próbálja megszólítani a lakosságot, a különböző közigazgatási szerveket, az oktatási intézményeket, vállalkozásokat, hogy mindenki gondolja át: saját tevékenysége keretében mit tud tenni a hulladék mennyiségének csökkentéséért.

Mint elhangzott, az elmúlt tíz évben megduplázódott és harmincra nőtt az Európai Hulladékcsökkentési Héten résztvevő országok száma, miközben hatszorosára emelkedett a végrehajtott akciók mennyisége. Magyarországon tavaly 411 önkéntes akciószervező csatlakozott a felhíváshoz és valósította meg saját ötletét.

Az idei magyarországi programok kapcsán az ITM által felkért zsűri választja ki a szakmailag legjobbnak ítélt akcióötleteket. Emellett pályázatot írtak ki annak díjazására is, hogy ki tudja valamilyen hulladékból, feleslegessé vált, kidobásra ítélt dologból elkészíteni a legkreatívabb hazai díjat.

Részletes információk: Európai Hulladékcsökkentési Hét oldalon vagy online előadás formájában.

Forrás: MTI

You may also like...