Sport és az Európai hulladékcsökkentési hét!

Minden, ami sport, avagy a sportszövetségek, a sportszervezetek és a sportolók is csatlakoznak az Európai Hulladékcsökkentési Héthez.

Akik arra kérik az embereket, hogy minél többen csatlakozzanak az idei esemény magyarországi programsorozatához – hívták fel a figyelmet szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.

Dr. Boros Anita, felelős államtitkára elmondta:

a szemléletformálásban kiemelkedő szerepe van a sport közösségteremtő és -erősítő szerepének is. Mint minden mást, a zöld gondolkodást is közösségben, összefogással lehet hatékonyan megvalósítani, ezért arra kérik a sportszövetségeket, sportszervezetek és sportolókat, gondolják át, hogy november 13-ig milyen projekttel, akcióval, eseménnyel vagy rendezvénnyel tudnak csatlakozni a magyarországi hulladékcsökkenési programokhoz.

Az ITM államtitkára kifejtette: a fenntarthatóság érdekében a tiszta, egészséges környezet megvalósításáért az emberiség már évtizedek óta versenyt fut az idővel. Ez más típusú verseny, mint a sportban, de a sporthoz hasonlóan a hulladékgazdálkodásban is eredményeket szeretnének elérni. A kormány arra törekszik, hogy Magyarország tiszta ország legyen és az is maradjon, ennek érdekében már számos program van, és támogatják az Európai hulladékcsökkentési hét kezdeményezést is.

Boros Anita emlékeztetett, hogy az idén az Európai hulladékcsökkentési héthez kapcsolódóan alkotói pályázatot is hirdettek hulladékból készülő termékre, a kiválasztott alkotással díjazzák majd a kampány legjobb hazai akcióit.

Sárfalvi Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportlétesítményekért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkára közölte, hogy a kezdeményezésről tájékoztatták a köztestületeiket, háttérintézményeiket, a sportszövetségeket és a sportolókat is.

Az idén 12. alkalommal rendezi meg az Európai Bizottság szakmai szervezete az Európai hulladékcsökkentési hetet november 21-29. között. A kampánysorozathoz bárki csatlakozhat olyan akcióval, projekttel, programmal, amellyel a hulladék csökkentésére, a környezettudatosabb életmódra, a különböző dolgok újrahasználatára, újrahasznosítására hívja fel a figyelmet.

További részletek az eseménnyel kapcsolatban: Európai Hulladékcsökkentési Hét.

Forrás: MTI

Hasonló tartalmak érdekelnek?  Olvasd a Hulladékvadász hírfolyamot!

You may also like...