Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Thomán István utcai buszforduló

Egy újabb erdős terület most a XII. kerületből. A bejelentő szerint  a  Thomán István utcai busz forduló (110/112-es busz végállomása) – Csorna u. 5 – Mártonlak u. 20-22 között elterülő kis erdős területen folyamatosan gyűlik a szemét. [Best_Wordpress_Gallery id=”60″ gal_title=”Mártonlak”] A bejelentés szövege: “Sziasztok! Ezen a kis erdős részen már úgy fél éve gyűlik a szemét. De az a legszomorúbb az egészben, hogy a Mártonalja utcai szemétgyűjtő itt ott van 30 méterre(!) egy kuka, a 110/112-es busz végállomásánál és a buszfordulóban meg van 5 kuka kirakva, ennek ellenére a szemét nem a kukában, hanem a kuka mellett landol. Sajnos a Hangya utcát és...

XII. kerület, Hangya utca

Megszokott látvány egy magyarországi szelektív hulladékgyűjtő sziget látványa, ez most sincs másképp. A bejelentés XII. kerület, Hangya utcából érkezett. A bejelentés szövege “Sziasztok! Ezek a képek a Hangya utcában készültek a 32-es számtól odébb egy picivel a szelektív hulladékgyűjtőnél és itt a szemét legalább fél éve gyűlik és napról napra egyre több van belőle.” [Best_Wordpress_Gallery id=”57″ gal_title=”hangya”] A bejelentés helyszínén készült fotók. Továbbítjuk a bejelentést az aktuális önkormányzathoz. Köszönjük a bejelentést!

Budapest, XII. kerület, a Fogaskerekű Vasút

A fővárosiak többsége gyerek, de legalább felnőtt korábban utazott már a Budapesti Fogaskerekű Vasúttal. Így talán sokaknak ismerős lehetnek a képek, ami ezzel a bejelentéssel érkezett, de nem az útszakasz szépsége miatt. Az első bejelentés a XII. kerületből. A bejelentés szövege “A  fogaskerekű vasút mellett hónapok óta csak gyűlik és gyűlik a szemét és egyre több van belőle. Ideje lenne már valakinek kezdenie vele valamit.(sajnos a kocsiszíntől 35 méterre is áll egy fa alatt is szemét egészen a Széchenyi-hegy végállomásig)” [Best_Wordpress_Gallery id=”54″ gal_title=”Fogaskereku”] A fotók a Fogaskerekű mozgása közben készültek. Továbbítjuk a bejelentést az aktuális önkormányzathoz. Köszönjük a bejelentést!