Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Hulladékvadász gyik, avagy mi is a hulladékvadász? - Hulladekvadasz.hu

Hulladékvadász gyik, avagy mi is a hulladékvadász?

Hulladékvadász gyik, avagy mi is a hulladékvadász?
Hulladékvadász gyik, avagy mi is a hulladékvadász?
Hulladékvadász gyik, avagy mi is a hulladékvadász?

Hulladékvadász gyik, azaz a hulladékvadásszal kapcsolatban gyakran ismétlődő kérdések gyűjteménye, amiket általában feltesznek az érdeklődők.

Egy úgynevezett „Hulladékvadász gyik”-ban összegyűjtöttünk gyakran előforduló kérdéseket, amivel az olvasok, az önkéntesek megkeresnek minket. A kérdéskört tetszés szerint lehet bővíteni, tehát ha valakinek valami még nem világos az oldallal és annak működésével kapcsolatban ide kattintva felteheti.

 1. Mi ez a hulladekvadasz.hu, hogyan tudtok intézkedni egy illegális hulladéklerakat felszámolásáról?
  A hulladekvadasz.hu az emberek aktivizálását tűzte ki célul, hogy függetlenül az egyéni és pártérdekektől, a következő generációk érdekében fogjunk össze a tiszta, egészségesebb környezetért. A beérkezett bejelentéseket nyilvánosságra hozzuk csatornáinkon és továbbítjuk az illetékes szervekhez, akik ezáltal segítjük a munkájuk hatásosságának a növelését. Továbbá bemutatjuk előtte utána képpel az elvégzett takarítási munkájukat is.
 2. Hogyan tudok bejelenteni? Milyen lehetőségek vannak erre?
  A bejelentést kétféleképpen lehet megejteni az online űrlapunk segítségével és az androidos telefonokra kifejlesztett Hulladékvadász applikáció segítségével.
 3. Milyen hamar oldódik meg a bejelentésem? Mitől függ?
  Az  oldalra felkerülő bejelentéseket továbbítjuk az aktuális önkormányzatoknak ezzel felgyorsítva lényegesen az illegális hulladéklerakatok felszámolását, mert legtöbb esetben az aktuális szervek nem tudnak a problémáról. Ennek hatására közel 2-3 hetes átfutási idővel oldódnak meg a bejelentések, de volt már 1 nap alatt megoldott bejelentés is.
 4. Ti hulladékvadászok szállítjátok el a szemetet?
  A szemetet nem a hulladékvadász csapata, hanem az illetékes önkormányzatok szállítják el, ha önkormányzati területen van az illegális hulladék, illetve ha magánterületen van, akkor az aktuális jogszabályoknak eleget téve szólítják fel a magánterület tulajdonosát az illegális hulladék felszámolására.
 5. Jogi lépéseket tesztek-e az illegális hulladéklerakások ügyben?
  Minden esetben támaszkodunk az aktuális törvényekre, ezáltal minden illetékes szervet értesítünk a kialakult problémáról.
 6. Támogatják-e a helyi szervek a munkátokat illetve ti támogatjátok-e az ő munkájukat?
  Az oldal indulása óta pozitívak a visszacsatolások az illetékes szervektől, ezt bizonyítja a rengeteg megtisztított bejelentési helyszínek.
 7. Súlyosabb hulladékszennyezések esetén és a bejelentő kérésére Ti is ellátogattok a bejelentés helyszínére?
  Ha olyan bejelentés érkezik, ami komoly környezetszennyezésről tanúskodik, akkor arra a helyszínre kilátogatunk, felmérjük a problémát egy helyszíni terepszemle alkalmával. Hulladékvadász terepszemléinket ide kattintva lehet elérni.
 8. Csak budapesti vagy országos bejelentések is lehetségesek?
  Az oldal nem lokális, hanem országos működéssel bír. Kezdve Szombathelytől egészen Debrecenig, szinte a legeldugottabb településről is érkezett már bejelentés. A bejelentéseket ide kattintva lehet elérni.
 9. Lehet-e jelentkezni önkéntesnek a hulladekvadasz.hu csapatába?
  Természetesen! Várunk mindenkit, aki tenni szeretne nem csak a környezetért, hanem a lakókörnyezete tisztaságéért. A hulladékvadászok csapatába az alábbi űrlap kitöltésével lehet jelentkezni, ami ide kattintva elérhető.
 10. Van-e együttműködésetek más hasonló civil kezdeményezésekkel?
  Papírra vetett együttműködési nyilatkozatunk senkivel sincs, de már több alkalommal több szervezettel együttműködtünk, például a Százhalombattai Hulladékkommandóval.
 11. Lehet-e támogatni titeket/adakozni a munkátokhoz és milyen módon?
  2017. májusában bejegyzésre került egy környezetvédelmi alapítvány, Jövő Öko-Nemzedéke néven, amit a későbbiekben JÖN Alapítványként lesz ismeretes. A munkánk támogatási lehetőségeiről ide kattintva lehet tájékozódni.
 12. Interneten/közösségi médiában hol vagytok megtalálhatóak és milyen címeken?
  A közösségi médiatevékenységünk igen aktív. Naponta a legnépszerűbb közösségi hálózaton, a facebookon 3-7 posztunk is található. Átlagos facebook reach értékünk 100 000 és 200 000 közé tehető. A hivatalos oldalunknak a facebook oldalán már több mint 13 300 követő van, illetve rendelkezünk egy hulladékvadászokat tömörítő facebookos csoporttal is. Ide kattintva elérhető az oldal, illetve ide kattintva a csoport.

Hulladékvadász gyik

Köszönjük, hogy végigolvastad és tájékozódtál oldalunkkal és tevékenységünkkel kapcsolatban. Mindenkinek sikeres hulladékvadászatot kívánunk otthon és a lakókörnyezetében.

Üdvözlettel:
Hulladékvadász csapata