Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Konténer rendelés hulladék elszállításra? Segítünk! - Hulladekvadasz.hu

Konténer rendelés hulladék elszállításra? Segítünk!

Konténer rendelés hulladékelszállítás
Konténer rendelés hulladékelszállítás
Konténer rendelés hulladékelszállítás

A konténer rendelés a hulladék elszállításra a legegyszerűbb megoldás, de nem mindegy milyen áron, kitől és milyen minőségben igényeljük a szolgáltatást.

Szerencsére Magyarországon több tucat vállalkozás foglalkozik szállítmányozással, hulladékelszállítással, tehát van miből választanunk. Viszont több olyan esetről is tudunk, amikor a konténer rendelés után és a hulladékelszállítás alkalmával a hulladék nem a legális hulladéklerakóba, hanem valamilyen zöldterületre kerül ki teljesen mértékben illegálisan.

A konténer rendelés alkalmával elsősorban két dolgot ajánlunk:

  • Csak olyan cégektől rendeljünk konténert, akiket ajánlottak nekünk.
  • A legtöbb cég rendelkezik honlappal, amiről az árak mellett referenciákat is kaphatunk. Célszerű alaposan utánanézni.

Miért is nézzünk utána, hogy milyen vállalkozótól rendelünk konténert?

Azok tudnának mesélni erről, akiknél a rendőrség, vagy a közterület-felügyelet kopogtatott az ajtajánál. Egyes konténeres cégek által szándékosan rossz helyre szállított hulladékban elérhetőségek, számlák találhatóak, amiket felhasználva az illetékes hatóság kinyomozhatja a hulladék származását.

Konténer rendelés hulladékelszállítás

Konténer rendelés hulladékelszállítás

A probléma abból fakad, hogy egyes vállalkozók úgy próbálnak nagyobb profitot realizálni, hogy megspórolják a legális hulladéklerakás árát. Sajnos a legtöbb esetben hatalmas sikerrel realizálnak is nagy profitot illegális tevékenységük során. Korábban beszámoltunk a budapesti Városliget északi csücskében kialakult illegális hulladéklerakó helyről, ahová 1 egész év alatt több mint 450 tonnányi főként építési hulladék került lerakásra illegálisan.

Hulladékvadászok a majdnem embermagasságú építési hulladékhegyek közt.

Hulladékvadászok a majdnem embermagasságú építési hulladékhegyek közt.

A helyszín takarítását a terület tulajdonosa, a MÁV Zrt. végezte el 2017 decemberében, aminek az összege meghaladta a 18 000 000 forintot is. A vasúti Társaság éves szinten több száz millió forintot költ csak vasútvonalainak a takarítására, mindezt magyar adózott adóforintokból.

Konténer rendelés alkalmával milyen típusú és méretű hulladékedényzeteket tudunk rendelni?

A konténerek palettája igen széles, de legtöbb esetben a hulladékszállítással foglalkozó cég lehetőségeihez és szolgáltatásaihoz igazodik. Fontos például, hogy lakásfelújítás alkalmával érdemes felmérni a keletkező bontott építési hulladék mennyiségét, hogy a megrendelt méretű konténer megfelelő legyen és teljes egészében kihasználjuk.

Legyünk racionálisak, ne lőjük felül, se alul az elszállítandó hulladék mennyiségét.

Konténer méretek:
A konténerek tárhaza egészen széles spektrumban mozog. A méret természetesen áranként változó, de általánosságban az 1 m3 -től egészen az igazán nagyokig 15 m3 -ig igényelhetőek konténerek.

Számítanak a kilométerek is?
Igen, sőt nagyban hozzájárul az árképzéshez is. Több konténeres cég zónákra bontva dolgozik. Például adott Székesfehérvár és annak vonzáskörzete, általában 60 kilométeres táv a maximum, amit vállalnak.

Szemétszedés szerveznél? Mi is kell hozzá?
Oda is kell konténer, ha tetszik ha nem. A szemétszedés.hu-ra beérkezett kérdések legtöbbje arról szólt, hogy honnan rendeljenek konténert az összegyűjtött hulladékelszállítására? Mi ebben is tudunk segíteni a lentebb lévő igényfelvevő űrlap kitöltésével.

A konténer rendelés a lakosság tudatos hulladékkezelésének egyik legalapvetőbb döntése. Mindenkinek a legális és tiszta megoldásokat javasoljuk.


Konténert rendelnél, de nem tudod kit válasszál? Mi kiajánlhatjuk számodra a megfelelő hulladékelszállító konténeres céget. Írj nekünk az adatlap kitöltésével.

[contact-form-7 id=”29319″ title=”kapcs_kontener”]