Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

A konténer rendelés a hulladék elszállításra a legegyszerűbb megoldás, de nem mindegy milyen áron, kitől és milyen minőségben igényeljük a szolgáltatást.

Szerencsére Magyarországon több tucat vállalkozás foglalkozik szállítmányozással, hulladékelszállítással, tehát van miből választanunk. Viszont több olyan esetről is tudunk, amikor a konténer rendelés után és a hulladékelszállítás alkalmával a hulladék nem a legális hulladéklerakóba, hanem valamilyen zöldterületre kerül ki teljesen mértékben illegálisan.

A konténer rendelés alkalmával elsősorban két dolgot ajánlunk:

  • Csak olyan cégektől rendeljünk konténert, akiket ajánlottak nekünk.
  • A legtöbb cég rendelkezik honlappal, amiről az árak mellett referenciákat is kaphatunk. Célszerű alaposan utánanézni.

Miért is nézzünk utána, hogy milyen vállalkozótól rendelünk konténert?

Azok tudnának mesélni erről, akiknél a rendőrség, vagy a közterület-felügyelet kopogtatott az ajtajánál. Egyes konténeres cégek által szándékosan rossz helyre szállított hulladékban elérhetőségek, számlák találhatóak, amiket felhasználva az illetékes hatóság kinyomozhatja a hulladék származását.

Konténer rendelés hulladékelszállítás

Konténer rendelés hulladékelszállítás

A probléma abból fakad, hogy egyes vállalkozók úgy próbálnak nagyobb profitot realizálni, hogy megspórolják a legális hulladéklerakás árát. Sajnos a legtöbb esetben hatalmas sikerrel realizálnak is nagy profitot illegális tevékenységük során. Korábban beszámoltunk a budapesti Városliget északi csücskében kialakult illegális hulladéklerakó helyről, ahová 1 egész év alatt több mint 450 tonnányi főként építési hulladék került lerakásra illegálisan.

Hulladékvadászok a majdnem embermagasságú építési hulladékhegyek közt.

Hulladékvadászok a majdnem embermagasságú építési hulladékhegyek közt.

A helyszín takarítását a terület tulajdonosa, a MÁV Zrt. végezte el 2017 decemberében, aminek az összege meghaladta a 18 000 000 forintot is. A vasúti Társaság éves szinten több száz millió forintot költ csak vasútvonalainak a takarítására, mindezt magyar adózott adóforintokból.

Konténer rendelés alkalmával milyen típusú és méretű hulladékedényzeteket tudunk rendelni?

A konténerek palettája igen széles, de legtöbb esetben a hulladékszállítással foglalkozó cég lehetőségeihez és szolgáltatásaihoz igazodik. Fontos például, hogy lakásfelújítás alkalmával érdemes felmérni a keletkező bontott építési hulladék mennyiségét, hogy a megrendelt méretű konténer megfelelő legyen és teljes egészében kihasználjuk.

Legyünk racionálisak, ne lőjük felül, se alul az elszállítandó hulladék mennyiségét.

Konténer méretek:
A konténerek tárhaza egészen széles spektrumban mozog. A méret természetesen áranként változó, de általánosságban az 1 m3 -től egészen az igazán nagyokig 15 m3 -ig igényelhetőek konténerek.

Számítanak a kilométerek is?
Igen, sőt nagyban hozzájárul az árképzéshez is. Több konténeres cég zónákra bontva dolgozik. Például adott Székesfehérvár és annak vonzáskörzete, általában 60 kilométeres táv a maximum, amit vállalnak.

Szemétszedés szerveznél? Mi is kell hozzá?
Oda is kell konténer, ha tetszik ha nem. A szemétszedés.hu-ra beérkezett kérdések legtöbbje arról szólt, hogy honnan rendeljenek konténert az összegyűjtött hulladékelszállítására? Mi ebben is tudunk segíteni a lentebb lévő igényfelvevő űrlap kitöltésével.

A konténer rendelés a lakosság tudatos hulladékkezelésének egyik legalapvetőbb döntése. Mindenkinek a legális és tiszta megoldásokat javasoljuk.


Konténert rendelnél, de nem tudod kit válasszál? Mi kiajánlhatjuk számodra a megfelelő hulladékelszállító konténeres céget. Írj nekünk az adatlap kitöltésével.

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Tárgy (kötelező)

Üzenet (kötelező)