bejelento

Lámpahulladék rovatunk heti megjelenéssel minden szombaton jelentkezik, az ELECTRO-COORD Magyarország Nonprofit Kft. szakmai támogatása mellett.

Lámpahulladék rovatból mindent megtudhat a kezelésükről, felszámolásukról. Lámpahulladék rovatból mindent megtudhat a kezelésükről, felszámolásukról.

Közös célunk a szemléletformálás a fényforrás hulladékok szelektív gyűjtéséről, újrahasznosításáról és újra használatáról. Hastag: #lampahulladek

Villanyszerelő szakemberek figyelmébe!

Share

Villanyszerelő szakma rendkívül fontos és hasznos, nem utolsósorban a lámpahulladékok gyűjtése és újrahasznosítása tekintetében is. Eddig a lakossághoz, most viszont szeretnénk a szakemberekhez is szólni.

Share

Lámpahulladékok és begyűjtésük

Share

Lámpahulladékok visszavétele és begyűjtése magában foglalja a különböző kiégett izzók, fénycsövek és lámpatestek ingyenes elszállítását. Lássuk, mivel kell bővíteni ismereteinket e téren.

Share

Számok a lámpahulladékok terén

Share

Számok minden szakmában rendkívül fontosak és iránymutatóak az elérendő célokra és a pontosan mérhető teljesítményre nézve. A mesterséges világítás része a mindennapjainknak, így lássuk itt mik a fontos számadatok.

Share

Szemléletformáló kampány a legfiatalabbaknak

Share

Szemléletformáló országos kampány zárult le a napokban, ahol pedagógusok segítségével a lámpahulladék fontosságára hívták fel a legfiatalabbak figyelmét. A fényforrás hulladék létezése, szelektív gyűjtésüknek fontossága és az újrahasznosításukról szemléletformáló foglalkozáson vehettek részt az óvodások és iskolások.

Share

Környezetvédelmi Nyílt Nap Mezőkovácsházán

Share

Környezetvédelmi Nyílt Nap állt rendelkezésére a mezőkovácsházi Hunyadi János Gimnázium diákjainak 2017. szeptember 1-én. Célja az volt, hogy megismerjék lámpahulladékok begyűjtését és hasznosítását, mint a szelektív hulladékgyűjtés eddig kevésbé ismert ágát.

Share

A fényforrás hulladékhasznosítás hogyan történik?

Share

Fényforrás hulladékok szelektív gyűjtése nem csak azért fontos, mert a veszélyes anyagokat is tartalmazó energiatakarékos égők és lámpák nem kerülhetnek a kukába. Hasznosításukkal nagy mennyiségű újrahasznosítható anyag kerül vissza az ipari körforgásba.

Share

Izzók: felismerem és jó helyre dobom ki őket?

Share

Izzók rendszerint komoly fejtörést okoznak, hogyha kiégnek, újat kell vennünk valahol és szeretnénk biztosan jót venni, lehetőleg minél előbb. Az sem mellékes, hogy elhasználódásuk után a megfelelő helyre is kerüljenek. Ezzel kapcsolatban osztanánk meg az EucoLight nemzetközi világítástechnikai szervezet tanulságos felméréseit az olvasókkal.

Share