Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 307
Varjakkal vadásznak a csikkekre a Svédek! - Hulladekvadasz.hu

Varjakkal vadásznak a csikkekre a Svédek!

 

 

A Svéd Corvin Cleaning startup cég kifejlesztett egy olyan módszert, amellyel megtaníthatják a varjakat arra , hogyan távolítsák el a cigarettacsikkeket az utcákról…

A varjak jelenleg a legintelligensebb vadon élő állatok közé tartoznak. Élelmiszerért cserébe megtanulhatnak felszedni dolgokat, akár cigarettacsikket is.

Ezt a lehetőséget használja ki a Corvin Cleaning. Azzal, hogy megtanítják a varjakat, hogy cseréljék ki a csikkeket élelemre, segíthetnek az utcák és terek megtisztításában.

A madarak a cigivégeket egy automatába teszik, amely aztán eteti őket. Így lesz ebből az egyszerű folyamatból cserekereskedelem.

kép : thelocal.se

A cigarettacsikk nem csak Svédországban okoz hatalmas gondot, mára már sajnos a világ legelterjedtebb szemete.

A svéd önkormányzatok minden évben hatalmas összegeket költenek az utcákról, terekről, fürdőhelyekről és más nyilvános környezetekről való törmelék eltávolítására. Ez a kísérleti projekt is a helyi önkormányzattal közösen zajlik annak reményében, hogy ez egy állandó megoldás lehet, ami majd az ország többi részén is megvalósíthatóvá válik.

De valóban ez lenne a legjobb megoldás? Mint köztudott kutyák, patkányok segítségét már felhasználtak az idők során sok-sok fontos feladat lebonyolításához. Vajon a varjak lennének az új környezetvédelmi segítőink?

Jól hangzik, hiszen egyes madarak már felfedezték a csikkekben tárolt méreganyagok élősködőkkel szemben gyakorolt hatását és például fészkekbe is beépítik, de számolt azzal bárki is , hogy mi van akkor ha a varjak szervezetébe jutnak a mérgező toxinok?

Tény ugyanis, hogy egy elhasznált cigicsikk akár 4000 kémiai vegyületet tartalmazhat!!! Valóban jó ötlet ez?

Vagy ha nem, vajon milyen más módon járhatunk el hasonló megoldásokkal?

You may also like...