Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.
Ez a bejegyzés 3 éve nem volt frissítve és a tartalom elavult lehet.

Újrahasznosított anyagból készülő fólia gyártásába kezdenek Sümegen

Újrahasznosított anyagból készülő, UV-álló fólia gyártásába kezd a sümegi műanyag feldolgozó cég, mintegy 220 millió forintos uniós támogatással  – tájékoztatást adott szerdán a cég kereskedelmi- és termelési igazgatója az MTI-nek.

Zámolyi Norbert elmondta, hogy a csömöri székhelyű Everplast Hulladék Újrahasznosító Zrt. Sümegen működő telephelyén, a műanyag alapanyag granulátum gyártáshoz, valamint a mezőgazdasági és ipari fóliagyártáshoz szükséges technológiai gépsort vásárolnak, a beruházás három új munkahelyet teremt.

Hozzátette: az új termék környezetkímélő, a gyártás során alkalmazott UV stabilizátornak köszönhetően nő a fólia élettartama, hiszen ellenálló a napsugárzással szemben. A termelési igazgató felidézte: a cég csömöri székhelyén, közel 20 éve foglalkoznak műanyag újrahasznosítással, regranulátum és darálék termelésével. A sümegi telephely 2010 februárjában alakult száz százalékban magyar tulajdonú vállalkozásként, műanyag hulladékok újrahasznosításával feldolgozásával, regranulátum készítésével foglalkozik – fűzte hozzá. A termelés 2011-ben indult, akkor havi 250 tonna terméket állította elő, egy regranuláló sorral, 2011 végére a cég megduplázta a termelést, 2013-ban megközelítette az 1000 tonnát havonta, 2014-re elérte a havi 1500 tonnás termelési kapacitását, ami éves szinten közel 18 ezer tonna minőségi regranulátum gyártását jelenti. Jelenleg 103 munkatárs dolgozik Sümegen, ahol évente 2500-3000 tonna műanyag csomagolási hulladékot hasznosítanak újra – összegezte Zámolyi Norbert.     A cég 2014-es árbevétele 2 milliárd 567 852 forint, az eredmény pedig 71 millió 581 ezer forint volt. A vállalat fő partnerei: a Szőlősplast Kft, az Extra Plast Kft., a Poliext Kft., és a Zolta Plast Kft. – közölte.

Zámolyi Norbert arról is beszélt, hogy a vállalat  legújabb, kéthelyi telephelyén 2015 közepén indult meg a regranulátum gyártása, havi 150 tonnát állít elő az ott dolgozó 30 munkatárs.

Forrás: MTI