Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.
Ez a bejegyzés 3 éve nem volt frissítve és a tartalom elavult lehet.

Betelt a pohár! – Szemetelő vadászat indul Érden

Mi történik, ha illegális hulladéklerakás ügyében egy önkormányzatnál betelt a pohár? Hajtóvadászatot indít az szemetelők ellen.

Betelt a pohár! A felvételek segítségével az elkövetők könnyen beazonosíthatóak. Fotó: erdmost.hu

A felvételek segítségével az elkövetők könnyen beazonosíthatóak. Fotó: erdmost.hu

A köztisztaság védelme alapesetben az önkormányzat hatásköre. Az illegális hulladéklerakások országszerte problémát jelentenek, ami súlyos adóforintokat vesznek ki az önkormányzatok büdzséjéből.

Az erdmost.hu hasábjain esetünkben az Érdi Önkormányzat olyat tett, amit még eddig talán senki. Publikálta térfigyelőrendszerének fényképfelvételeit. Korábban már írtunk Érdről, hogy az önkormányzat, de főként a T. Mészáros András Polgármester Úr vezetésével elindult valami a településen.

Most egy sajtótájékoztató keretein belül Érd Megye Jogú Város polgármestere a következőket nyilatkozta:

A közösség és a közösség pénzének, értékeinek védelme érdekében, a jog eszközeivel és a jog keretein belül hajtóvadászatot indítunk az illegálisan szemetet lerakók ellen és a maximális pénzbírsággal sújtjuk őket. Köztéri kameráink számtalan esetet rögzítettek, így tudjuk a rendszámokat, tudjuk a lakcímeket, vannak fotók, amelyeken felismerhetőek az illetők. Garantálom, hogy mindezeket az adatokat is nyilvánosságra fogjuk hozni minden lehetséges fórumon. Azért, hogy lássák a szomszédok, lássák az ismerősök, lássa az egész város. Azért, hogy ezek az emberek végre elszégyelljék magukat és elgondolkodjanak azon, amit a közösség ellen tesznek – nyilatkozta a polgármester.

T. Mészáros András Polgármester Úr korábban facebook-os közösségi oldalán több alkalommal írta, hogy meg kell szabadítani a várost az illegális hulladéklerakóktól!

Reméljük a hatás nem marad el és további önkormányzatok csatlakoznak a törekvéshez.

Bővebben és a forrás: erdmost.hu