Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.
Ez a bejegyzés 3 éve nem volt frissítve és a tartalom elavult lehet.

Állattetemek Budapest agglomerációjában

Rendkívüli súlyos betegségeket terjeszthetnek az állattetemek. Budapest agglomerációjában gyakori jelenség húsipari termelés maradványainak illegális kihelyezése, ami veszélyes hulladéknak számít. Továbbá börtönbüntetéssel is sújtható.

A hulladekvadasz.hu -hoz is érkezett már hasonló bejelentés az agglomerációból, akkor éppen Szigetszentmiklósról.

Állattetemek. Korábban szigetszentmiklósi Tököli út két szélét csirkecsontok és tömérdek szemét borította.

Korábban szigetszentmiklósi Tököli út két szélét csirkecsontok és tömérdek szemét borította.

Az alábbi videót egy felháborodott lakos készítette. Ecser és Vecsés között lévő magánterület sajnos többeknek szemétlerakó helyül szolgál. A régi vecsési útnál azonban elvetették a sulykot: amerre a szem ellát, állati maradványok mindenütt. Nagy valószínűséggel egy húsfeldolgozó üzem hordja oda a “szemetét”.

Gál Zsolt, Ecser Nagyközség polgármestere már tett lépéseket az ügyben, felszólították a tulajdonosokat, hogy a hatályos jogszabályok értelmében járjanak el.

Miért fordulhat ez elő? Az állati maradványokat biztonságos megsemmisítéséért fizetni kell az átvevőhelyeken.

Amennyiben nem derül ki, hogy ki helyezte el ezt a mennyiségű – nagy valószínűséggel – vágóhídi hulladékot, akkor a tulajdonos feladata az elszállíttatás.

Forrás: hírpress.hu