Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Folytatódik az Illatos úti telephely mentesítése - Hulladekvadasz.hu

Folytatódik az Illatos úti telephely mentesítése

Folytatódik az Illatos úti telephely rendbetétele – közölte a Pest Megyei Kormányhivatal csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint a körülbelül egy-másfél évig tartó, most ősszel indult bontás során először megtisztítják a területen lévő vegyipari berendezéseket a rájuk rakódott vegyszerektől, majd elszállítják azokat. A veszélyes hulladékokat az elszállítás után teljesen ártalmatlanítják.

Az Illatos úti telephely madártávlatból. Fotó: Google Maps

Az Illatos úti telephely madártávlatból. Fotó: Google Maps

A berendezések tisztítása során keletkező mosóvíz speciális tartályokba kerül, melyeket engedéllyel rendelkező szakcégek szállítanak el a telephelyről – tették hozzá. A múlt héten 17,6 tonnányi tisztításból származó veszélyes hulladékot vittek el.

Az egykori vegyipari berendezések megtisztításán, darabolásán és elszállításán kívül elvégzik az épületek átvizsgálását, valamint szükség szerinti bontását is. A munkafolyamatok végén nem marad sem vegyszerrel szennyezett gép, sem épület a helyszínen. A kivitelezési munkálatokra a felszámolás alatt lévő Budapesti Vegyiművek Zrt. (BVM) a Palota Környezetvédelmi Kft.-vel kötött vállalkozási szerződést. A munkálatokat folyamatosan ellenőrzi a Pest Megyei Kormányhivatal, és amennyiben szabálytalanságot észlel, megteszi a szükséges intézkedéseket – írták a közleményben.

Forrás: MTI