Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Halmaj község temetője melletti botrányos hulladékkezelés - Hulladekvadasz.hu

Halmaj község temetője melletti botrányos hulladékkezelés

Halmaj község első bejelentésében botrányos hulladékkezelésről ír a bejelentő. Az információi szerint az önkormányzat és a lakosság hordja a területre a hulladékot.

Nem tudjuk megerősíteni az információk valósságát, de az aktuális önkormányzatnak továbbítjuk a bejelentést. Reméljük kiderül az igazság. Viszont a területre kihordott lakossági kommunális hulladék mennyisége ebből a két képből ítélve valóban botrányos.

Halmaj község temetője mellett állapotok. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Halmaj község temetője mellett állapotok. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
„Tisztelt Hulladékvadász! Legnagyobb sajnálatomra kellett tapasztalnom, hogy mikor egyik kedves barátom sírjára virágot vittem a halmaji temetőbe, a sírok mellett egy nádfallal eltakart szeméthegyet találtam. A temetőgondnokot megkérdezve azt a választ kaptam az önkormányzat és a lakosság is ide hordja szemetét. Nagyon fölháborítónak tartom, hogy barátom egy szeméthegy tőszomszédságába nyugszik. Kérem segítsenek, és tegyék meg a szükséges lépéseket a hulladéklerakó felszámolásában. Cím 3842 Halmaj, Köztemető Táncsics Mihály út vége, A mellékelt képek között található egy műholdkép sajna onnan is látható :(„

Hulladék jellege: kommunális, építési, zöldhulladék.

Továbbítjuk a bejelentést az aktuális önkormányzathoz.
Köszönjük a bejelentést!


Halmaj a wikipedia szerint

Halmaj község Borsod-Abaúj-Zemplén megye, a Szikszói járásban.

Fekvése
Miskolctól kb. 25 km-re északkeletre található. Környező települések: Kázsmárk (kb. 4 km), Kiskinizs (4 km), a legközelebbi város: Szikszó (kb. 9 km).

Története
Először 1234-ben említik, Holmoy alakban írva. Az Aba nemzetség birtoka volt. A második világháború után a nagybirtokos rendszer megszűnt. Ez sok nehézséget okozott, rengetegen maradtak művelhető föld nélkül, a munkaképesek 50%-a Miskolcra és más városokba ment munkát keresni. 1966 után a község újra fejlődésnek indulhatott, egy öt faluból álló körzet központja lett. Új iskola és óvoda épült, majd orvosi rendelő és több mint 150 lakóház. 1976-ra ABC áruház és bisztró is állt a településen. A település jelenleg is dinamikusan fejlődik.

Wifi falu
Halmajon a Gárdonyi Géza Általános Iskolában néhány évvel ezelőtt[mikor?] bekötötték az internetet. Ez rengeteg új lehetőséggel és az oktatás színvonalának emelésével járt. Az Internet Terjesztéséért Alapítvány 2008. június 23-tól június 27-ig tábort szervezett, melynek célja a számítógép közelebbi megismerése volt, illetve olyan fiatal roma származású gyerekekkel való együttműködés, akik jobban, illetve hatékonyabban kezelik a számítógépet.

Forrás: wikipedia.