Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Mosonmagyaróvár hulladékgazdálkodási rendszerét fejlesztik - Hulladekvadasz.hu

Mosonmagyaróvár hulladékgazdálkodási rendszerét fejlesztik

Mosonmagyaróvár és környéke hulladékgazdálkodási rendszerét csaknem egymilliárd forintból fejlesztik, többek közt a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program támogatásával.

A fejlesztés 71 települést érint, célja a hatékonyabb hulladékgazdálkodási rendszer feltételeinek megteremtése. Ehhez gyűjtőjárműveket szereznek be, a begyűjtött csomagolási hulladéknak bálatárolót építenek, hogy az időjárástól függetlenül megoldott legyen a bálázott anyag megfelelő tárolása.

Anyagmozgató gépet is vásárolnak, valamint stabillá teszik a kezelőközpont és átrakóállomás üzemeltetését egy – kotrásra és rakodásra alkalmas – homlokrakodó, egy dózer, egy kompaktor (zúzó-és tömörítőgép) és egy mobil aprítógép beszerzésével.

A vegyes hulladék gyűjtésére és a csomagolási hulladék elkülönített gyűjtésére különböző méretű gyűjtőedényeket szereznek be.

A Mosonmagyaróvár és környékének a támogatott beruházásának várhatóan jövő június végéig valósul meg.

Forrás: MTI.

Hulladékvadász hírfolyamban hasonló híreket lehet olvasni.