Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Károlyháza veszélyes hulladékkal teli szemétdombja - Hulladekvadasz.hu

Károlyháza veszélyes hulladékkal teli szemétdombja

Károlyháza külterületén, a Kis-dunai tőzegcsatorna közvetlen közelében egy illegális hulladéklerakót fedezett fel egyik helyi hulladékvadászunk.

A területen hatalmas mennyiségű hulladék és szemét halmozódott fel, ahol szinte minden hulladéktípus megtalálható. Ez egyben a településről az első alkalommal beérkezett bejelentés a Győr-Moson-Sopron megyéből.

Károlyháza veszélyes hulladékkal teli szemétdombja

Veszélyes hulladékok a helyszínen: azbeszt pala, elektronikai hulladékok.

A helyszín pikantériája, hogy több német nyelvű termék is található, ami arra adhat gyanút, hogy Ausztriából hozták át az illegálisan lerakott hulladékot. Már több alkalommal kaptunk olyan bejelentéseket, ahol osztrák szemetelőket kaptak lencsevégre a határ mentén élő magyar állampolgárok.

A helyszínen hever egy német feliratú osztrák tűzoltóruha?

A helyszínen hever egy német feliratú osztrák tűzoltóruha?

A bejelentés szövege
“Tisztelt Hulladékvadászok! Ezt Kimle előtt találtuk 1. Út mellett. Csatolom a koordinátákat. Károlyháza, névtelen út, 9182 közelében”

Hulladék, hulladék hátán a Győr-Moson-Sopron megye településén.

Hulladék, hulladék hátán a Győr-Moson-Sopron megye településén.

A bejelentés időpontja: 2019.05.10.

Hulladék jellege: háztartási, építési, műanyag, elektronikai, üveg, vegyi hulladék.

Helyszín/GPS: 47.795788, 17.380561

[codepeople-post-map]

Károlyháza veszélyes hulladékkal teli helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás szemétszedési akció szervezésére!

Ha a bejelentés helyszínre vagy máshova közösségi szemétszedési akciót vagy akciókat szerveznél kattints ide.


A település a wikipedia szerint

Károlyháza község Győr-Moson-Sopron megyében, a Mosonmagyaróvári járásban.

Fekvése
A település a Kisalföldön, a Mosoni-síkság peremén, a Hanság és a Szigetköz határán helyezkedik el.

Területén vezet át az M1-es, Budapest-Hegyeshalom autópálya. Vasútállomása is van, ami Kimle-Károlyháza (2017 előtt Kimle, azelőtt Horvátkimle) nevet viseli.[3] A Budapest–Hegyeshalom–Rajka-vasútvonalon található.

Története
A kutatásokból kiderült, hogy már a honfoglalás idején lakott hely volt. A Károlyháza elnevezéssel az 1898-as helységnévtárban találkozhatunk először. Nevét vélhetően a 19. században élt Károly főhercegtől, a magyaróvári uradalom tulajdonosától kapta. Moson 1904-es kataszteri térképén a település helyén csak a vasútállomás felvételi épülete és a major található. A második világháború után a birtokot államosították. E település a vasútállomás, valamint a Lajta-Hansági Állami Tangazdaság V. kerületi telephelye körül alakult ki. A 2002. évi önkormányzati választásokkor (2002. október 20-án) szakadt ki Kimle községből.

Jelene
A faluban a vezetékes vízellátás biztosított. A szennyvíz hálózat is kiépült. Vezetékes földgázzal is rendelkezik a település. A Kimlén üzemelő gázfogadó-állomásról kapják, az elosztó hálózat minden utcában ki van építve. az elmúlt időszakban felújították a községházát. Könyvtárat létesítettek. Idősek klubját hozták létre, polgárőrséget alapítottak, citerazenekart hoztak létre. Károlyházán önálló sportklub működik férfi focicsapattal. Létezik automata tekepálya is. A sportépületben orvosi vizsgáló működik.

Forrás: wikipedia.