Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Nagysáp földútja illegális hulladékteleppé változott - Hulladekvadasz.hu

Nagysáp földútja illegális hulladékteleppé változott

Nagysáp külterületén található földútja szó szerint illegális hulladékteleppé változott, ahol a bontott építési és a megunt kerti bútorok egyaránt megtalálhatóak.

Ez egyben a településről érkezett első bejelentés is, ami jól bemutatja településeink határán uralkodó áldatlan állapotokat. Ezen hulladékok java része leadható ingyenesen lakossági hulladékudvarokban. A szemetelők viszont nem voltak kellően körültekintőek, hiszen a hulladéklerakatban hemzsegnek a címmel és névvel ellátott számlák.

Főként lakossági hulladékból álló hatalmas kupac látható a földút bejáratánál.

Főként lakossági hulladékból álló hatalmas kupac látható a földút bejáratánál.

A bejelentés szövege
“Tisztelt Hulladékvadászok! Komárom-Esztergom megyében, a 1119-es úton, amely Tatabányát köti össze a 10-es úttal, Nagysápot elhagyva jobb oldalon egy földúton egyre nő az illegálisan lepakolt hulladék.  A képeket még április elején készítettem, akkori bejelentésem eltűnt az éterben, ezért küldöm újra.

Kerti bútorok hegyekben a helyszínen. Vajon leárazás volt az bútorboltban?

Kerti bútorok hegyekben a helyszínen. Vajon leárazás volt az bútorboltban?

Ismerőseim mondták, hogy azóta még tragikusabb a helyzet. Kérjük segítségeteket!  A 1119-es út mentén van ez, Tatabányáról Esztergom irányába haladva Nagysáp után jobbra, egy földút mentén végig, de a főútról is jól látszik.”

Vajon ki lapul a cím alatt, a szemetelő vagy egy vétlen áldozat?

Vajon ki lapul a cím alatt, a szemetelő vagy egy vétlen áldozat?

A bejelentés időpontja: 2019.05.21.

Hulladék jellege: háztartási, építési, műanyag, elektronikai, üveg, vegyi.

Igazi tragédia ez a helyszín is. Itt is mindent beborít a mocsok. "Nagyság, én így nem szeretlek!"

Igazi tragédia ez a helyszín is. Itt is mindent beborít a mocsok. „Nagyság, én így nem szeretlek!”

Helyszín/GPS: 47.701537 18.628114

[codepeople-post-map]

Nagysáp község külterületének a szemetes helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás szemétszedési akció szervezésére!

Ha a bejelentés helyszínre vagy máshova közösségi szemétszedési akciót vagy akciókat szerveznél kattints ide.


A település a wikipedia szerint

Nevének eredete
A helység neve vitatott eredetű. A sápad, vagy sápaszt igéből válhatott tulajdonnévvé, vagy a Sáp helynév a német eredetű magyar sáf, dézsa, sajtár főnévből alakult át. A „Nagy” előtag különbözteti meg Nagysápot Őrisáptól. Pesty Frigyes a település nevének eredetét a következőképp magyarázta: „Régen a helység vizes, tavas volt. Tökéletes lösz medencében fekszik. Neve ezért lett Nagy Sár. (Ez változott utóbb Nagy Sáppá).” A helyi hagyomány szerint a zsellérektől sok adót, nagy sápot szedtek, s emiatt lett a falu neve Nagysáp.[3]

Fekvése
A Gerecse hegység északkeleti részén a bajnai völgyben helyezkedik el. Megközelíthető a Tát-Tatabánya közötti közúton. Tatabányától 30 km-re, Táttól 7 km-re, Dorogtól 13 km-re, Esztergom-tól 17 km távolságra van. Vasútállomása nincs.

A 170 m tengerszint feletti átlagos magasságban megtelepült falu határát a Keleti-Gerecse ÉNy–DK-i irányú, mindössze 160–250 m magas löszös dombhátai jellemzik. A határában eredő kisebb patakok vizét a Bajnai-, a Bajóti-patak és az Öreg-árok gyűjti össze. Területének döntő többségét szántóföldek foglalják el, a helyenként vízmosásokkal felszabdalt dombokon szőlőket, legelőket és kisebb erdőt találunk. A Gerecse hegység leszakadt rögei: nyugatról az Öreg hegy, a Domonkos hegy, a Som-berek, a Lukas kő, melyek kelet felé lejtenek. A teraszos eróziós völgyek feldarabolták a térszint, és medencedombsággá formálták. A sűrű völgyhálózat a nagyméretű erózió következménye.

Forrás: wikipedia.