Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Használt gumi brutális mennyiségben Királyszentistvánon - Hulladekvadasz.hu

Használt gumi brutális mennyiségben Királyszentistvánon

Használt gumi brutális mennyiségben és természetesen illegálisan Királyszentistván külterületén. Ismét egy megszokott kép a településeink végeiről.

A bejelentés nem egyedi, de a községből érkezett első hulladékvadász bejelentés, amit az Expressz bejelentés segítségével került bejelentésre. A mennyiség vélhetően nem lakossági felhalmozásból gyűlt össze, hanem gumiszerelő szerviz hulladéka lehet. A lakossági szinten minden évben egy garnitúra használt gumit ingyenesen le lehet adni a településhez rendelt hulladékudvarban.

A bejelentés szövege
“Tisztelt Hulladékvadászok! Sziasztok! Brutális mennyiségű illegális autógumi lerakást találtam Királyszentistvánról Litér felé vezető úton (Kossuth u.) hétvégi biciklizés során. Az út bal oldalán (Litér felé) végig brutális mennyiségű gumi hulladék éktelenkedik.

Rendszeresen hordják ide illegálisan a gumikat, ami a google street view-ból is jól látszik. A térkép aktuális dátuma 2011, de már ott is nagyon sok a gumi. Érdekes tény, hogy az úttól nem messze helyezkedik el a Fűzfői Hulladékégető.”

A bejelentés időpontja: 2019.06.06.

Hulladék jellege: használt gumi.

Helyszín/GPS: 47.102693, 18.043974

[codepeople-post-map]

Királyszentistván külterületén található használt gumi lerakat helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás szemétszedési akció szervezésére!

Ha a bejelentés helyszínre vagy máshova közösségi szemétszedési akciót vagy akciókat szerveznél kattints ide.


A település a wikipedia szerint

Királyszentistván község Veszprém megyében, a Balatonalmádi járásban.

Fekvése
A Balaton-felvidéken, a Balatontól 6 km-re a Séd völgyében fekszik Királyszentistván. A legközelebbi város Veszprém (11 km) és Balatonfűzfő (7 km) és Berhida (7 km). A települést körülölelő dombokról kilátás nyílik mind a Bakonyra, mind pedig a Balatonra.

Története
Már a római időkben lakott volt, melyet római villamaradaványok tanusítanak. Árpád-kori település. A hagyományok szerint I. István Sóly és Királyszentistván között a Séd völgyében győzte le 997-ben Koppányt[3], valószínűleg innen származik a neve. Erre utal a település címere. Első írásos említése 1476-ból való (Zenth Istwan).  1560-ban Várpalotához csatolták. A falu a 16. században többször elpusztult, 1650-től a Zichy családé lett. 1908-ban a falu közelében tartották az Osztrák–Magyar Monarchia katonai nagygyakorlatát, melyet Ferenc József is megtekintett, akkor kapta a falu neve a király előtagot.

Forrás: wikipedia.