Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Műanyag Óceán című film premierjén jártunk a BGE-n - Hulladekvadasz.hu

Műanyag Óceán című film premierjén jártunk a BGE-n

Műanyag Óceán (Plastic Ocean) című film magyar szinkronos premierjét tartották meg a Kutatók Éjszakáján a Budapesti Gazdasági Egyetemen.

A Jövő Öko-Nemzedéke Alapítvány még az év elején indított egy adománygyűjtési kampányt, amiben a Hulladékvadász Fenntarthatósági Roadshow anyagi fedezeteit szerették volna összegyűjteni.

HULLADÉKVADÁSZ Fenntarthatósági Roadshow - JÖN!

HULLADÉKVADÁSZ Fenntarthatósági Roadshow – JÖN!

Sajnos a gyűjtés sikertelennek bizonyult, hiszen a célösszegnek csupán csak a fele gyűlt össze, amiből végül a környezetvédelmi roadshow nem, de annak gerincét alkotó ‘A Plastic Ocean’ című világszerte ismert film licencdíja és magyarra történő szinkronizálása valósult meg. A környezetvédelmi szervezet (JÖN) a filmet minél több helyre szeretné eljuttatni az edukáció és a figyelemfelkeltés jegyében.

A 102 perces dokumentum filmről bővebben:

„A film Craig Leeson ismert újságíró kutakodásait dolgozza fel. Leeson szeretné megfigyelni a ritka kék bálnát. Keresgélése során egy hatalmas szemétszigetre bukkan az óceán közepén. Kutatásában társa Tanya Streeter, a mélytengeri búvár és egy nemzetközi csapat, amely kiváló tudósokat és kutatókat sorakoztat fel. Ez az ütős csapat összesen húsz helyszínt vizsgál meg a világ tengerein. Megfigyeléseik alapján az óceánok érzékeny mikrobiológiája komoly veszélybe került. A megfigyelésen és a riasztáson kívül igyekeznek gyors megoldásokkal szolgálni, amelyek előnyös hatása azonnal érzékelhető lenne. Éppen ezért a projekt nem tekinthető befejezettnek, munkájukat még évekig szeretnék folytatni.” – forrás mafab.hu

A vetítés a pillanataiban érdeklődő tömeg nézte végig a 102 perces filmet.

A vetítés a pillanataiban érdeklődő tömeg nézte végig a 102 perces filmet.

A magyar szinkronos filmpremier után a JÖN Alapítvány országos filmvetítési roadshowt indít.

Szebenyi Péter a film vetítése előtt a megjelenteknek bemutatta a JÖN Alapítvány céljait, tevékenységét.

Szebenyi Péter a film vetítése előtt a megjelenteknek bemutatta a JÖN Alapítvány céljait, tevékenységét.

A környezetvédelmi szervezet várja azon közintézmények, cégek jelentkezését, akik szívesen vetítenék közösségüknek a Műanyag Óceán című filmet.

A Műanyag Óceán című film vetítésével kapcsolatos részletekért kattints a képre.

A Műanyag Óceán című film vetítésével kapcsolatos részletekért kattints a képre.

Ezzel kapcsolatban ide kattintva lehet felvenni a szervezettel a kapcsolatot.

You may also like...