Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Műanyag Óceán című film premierjén jártunk a BGE-n

Műanyag Óceán (Plastic Ocean) című film magyar szinkronos premierjét tartották meg a Kutatók Éjszakáján a Budapesti Gazdasági Egyetemen.

A Jövő Öko-Nemzedéke Alapítvány még az év elején indított egy adománygyűjtési kampányt, amiben a Hulladékvadász Fenntarthatósági Roadshow anyagi fedezeteit szerették volna összegyűjteni.

HULLADÉKVADÁSZ Fenntarthatósági Roadshow - JÖN!

HULLADÉKVADÁSZ Fenntarthatósági Roadshow – JÖN!

Sajnos a gyűjtés sikertelennek bizonyult, hiszen a célösszegnek csupán csak a fele gyűlt össze, amiből végül a környezetvédelmi roadshow nem, de annak gerincét alkotó ‘A Plastic Ocean’ című világszerte ismert film licencdíja és magyarra történő szinkronizálása valósult meg. A környezetvédelmi szervezet (JÖN) a filmet minél több helyre szeretné eljuttatni az edukáció és a figyelemfelkeltés jegyében.

A 102 perces dokumentum filmről bővebben:

“A film Craig Leeson ismert újságíró kutakodásait dolgozza fel. Leeson szeretné megfigyelni a ritka kék bálnát. Keresgélése során egy hatalmas szemétszigetre bukkan az óceán közepén. Kutatásában társa Tanya Streeter, a mélytengeri búvár és egy nemzetközi csapat, amely kiváló tudósokat és kutatókat sorakoztat fel. Ez az ütős csapat összesen húsz helyszínt vizsgál meg a világ tengerein. Megfigyeléseik alapján az óceánok érzékeny mikrobiológiája komoly veszélybe került. A megfigyelésen és a riasztáson kívül igyekeznek gyors megoldásokkal szolgálni, amelyek előnyös hatása azonnal érzékelhető lenne. Éppen ezért a projekt nem tekinthető befejezettnek, munkájukat még évekig szeretnék folytatni.” – forrás mafab.hu

A vetítés a pillanataiban érdeklődő tömeg nézte végig a 102 perces filmet.

A vetítés a pillanataiban érdeklődő tömeg nézte végig a 102 perces filmet.

A magyar szinkronos filmpremier után a JÖN Alapítvány országos filmvetítési roadshowt indít.

Szebenyi Péter a film vetítése előtt a megjelenteknek bemutatta a JÖN Alapítvány céljait, tevékenységét.

Szebenyi Péter a film vetítése előtt a megjelenteknek bemutatta a JÖN Alapítvány céljait, tevékenységét.

A környezetvédelmi szervezet várja azon közintézmények, cégek jelentkezését, akik szívesen vetítenék közösségüknek a Műanyag Óceán című filmet.

A Műanyag Óceán című film vetítésével kapcsolatos részletekért kattints a képre.

A Műanyag Óceán című film vetítésével kapcsolatos részletekért kattints a képre.

Ezzel kapcsolatban ide kattintva lehet felvenni a szervezettel a kapcsolatot.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek