Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Egerbakta: horgászigazolvány, csekkek a szemétben

Egerbakta külterületi illegális szemétdombjában elképesztő mik találhatóak: horgászigazolvány, csekkek, több különböző kérelem. Mi ez, ha nem forró nyom?

Mindenképpen jó kiindulási alap lehet a tettes, tettesek felderítésére, de sajnos nem teljes egészében bizonyító erejű a lerakott hulladékban hemzsegő okiratok. Ez egyben a településről érkezett első bejelentés is, amit az Expressz bejelentő funkció használatával küldtek meg számunkra.

A bejelentés szövege
“Tisztelt Hulladékvadászok! Egerbakta külterületén illegális hulladék melyben horgászigazolvány, kérelmek és csekkek is felelhetőek.
kérésre több képet is tudok küldeni.”

A bejelentés időpontja: 2019.10.28.

Hulladék jellege: kommunális, elektronikai hulladék.

Helyszín/GPS: 47.944682, 20.276597

Egerbakta külterületének a szemetes helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás szemétszedési akció szervezésére!

Ha a bejelentés helyszínre vagy máshova közösségi szemétszedési akciót vagy akciókat szerveznél kattints ide.


A település a wikipedia szerint

Egerbakta község Heves megye Egri járásában.

Fekvése
Heves megyében, Egertől északnyugatra, az Egri-Bükkalja területén fekszik ez az 1500 lélekszámú kedves kis település. Eger felől, a 24-es úton lehet megközelíteni, csupán 8 km választja el a várostól

Története
A legkorábbi írásos emlék a faluról 1261-ből származik. 1295-ben villa Bacha alakban írva említették. Az 1332–1337 évi pápai tizedjegyzékben nevét már Bakta néven írták és a hevesi főesperesi kerület plebániái között szerepelt. Az 1546 évi adóösszeíráskor Horváth Ferencz birtokának írták, ekkor csak 1 jobbágytelek után fizetett adót. 1552-ben 2 portát írtak itt össze.

Háromszor is elnéptelenedett, kétszer a török, egyszer pedig a pestisjárvány miatt. 1552-ben, amikor Eger várát sikertelenül ostromolta a török, a falut elpusztította, 1553-ban kezdett újból benépesülni. 1596-ban a török elfoglalta Egert, és Bakta ismét elnéptelenedett. 1699-ben nyilvánítják ismét lakóhelynek. Az 1710-1711.évi nagy pestisjárvány miatt harmadszor is elnéptelenedett. 1693-ban Pencz János Benedek kincstári tiszt birtokában találjuk. A 19. század első felében az egri érsekség földesúri hatósága alá tartozott. Templomát, mely a középkorból maradt fenn, 1789-ben építették újjá és 1909-ben restaurálták.

1910-ben 1307 lakosából 1284 magyar volt, melyből 1291 volt római katolikus.

A 20. század elején Heves vármegye Pétervásári járásához tartozott.

Forrás: Wikipedia