Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.
Ez a bejegyzés 3 éve nem volt frissítve és a tartalom elavult lehet.

Hulladék felhalmozás, súlyos környezetszennyezés

A bejelentő szerint feltételezhető, hogy a magánterületen a hulladék felhalmozáson kívül súlyos környezetszennyezés is folyik. Az eddigi információink alapján az ügyben a hatóságok se tudtak érdemben fellépni. A probléma megoldásával kapcsolatban vajon ilyenkor kihez lehet fordulni?

Az ingatlanon nagy mennyiségben hulladék van felhalmozva. Fotó: hulladekvadasz.hu

Az ingatlanon nagy mennyiségben hulladék van felhalmozva. Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
“T.Hulladékvadász! Már több fórumon is tettünk bejelentést, de eddig nem oldódott meg ügy. Törökbálint külterületén lévő 0196/14.hrsz ingatlanon a tulajdonos évek óta hulladékot halmoz fel, amelyek között a roncs autóktól kezdve a műanyag, fém valamint veszélyes anyagok is megtalálhatóak! 30-40 m3-es gödröket markol ki a buldózerével, amelybe azután sittet és egyéb szemetet földel el. Jeleztük már az illetékes Földhivatalnak is, akik a földvédelmi eljárás keretében pénzbírsággal sújtották, de természetesen ezzel a probléma nem oldódott meg. Törökbálint Város honlapján, az ortofotón is nagyon jól látható a környezetszennyezés.A területen illegális tőzegkeverő üzem is működik engedély nélkül, amely szintén súlyos talajszennyezést eredményez. A hatóságok tehetetlenek. Kérjük segítségüket. Köszönettel: a környék lakói”

"Tiszta udvar, rendes ház." - Vajon illik ide? Fotó: hulladekvadasz.hu

“Tiszta udvar, rendes ház.” – Vajon illik ide? Fotó: hulladekvadasz.hu

Hulladék jellege: fém, ipari, veszélyes

Helyszín: a bejelentő szerint az ingatlan Törökbálint – Diósd határán, de Törökbálint közigazgatási határain belül található.

Továbbítjuk a bejelentést az aktuális önkormányzathoz.

Köszönjük a bejelentést!

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek