Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Érd, Fundoklia-völgy - Hulladekvadasz.hu

Érd, Fundoklia-völgy

A bejelentés Érd-Parkváros tájképileg legszebb része a szarmata mészkőbe bevágódott karsztos Fundoklia-völgy területéről érkezett.

A Fundoklia-völgy tetejéről készült panoráma kép. Ellátni egészen a Dunáig. Fotó: hulladekvadasz.hu

A Fundoklia-völgy tetejéről készült panoráma kép. Ellátni egészen a Dunáig. Fotó: hulladekvadasz.hu

A Fundoklia-völgyben évről évre visszatérő probléma a szemét, az illegális hulladéklerakás. Az alábbi bejelentés is erről tanúskodik.

[Best_Wordpress_Gallery id=”62″ gal_title=”Fundoklia-Völgy”]

A helyi védettséget kapott völgyet a Környezetvédő Egyesület Érd többször kitakarította, TeSzedd akciókat szerveztek a közelmúltban, de sajnos ennek ellenére a terület így is szeméttel szennyezett. A probléma abból is fajulhat, hogy a környékbeliek is szemétlerakónak használják a természeti értékékkel bíró földterületet.

A Google Maps a 2012-es állapotokkal, a Érd, Visegrádi utcából Fundoklia-völgy közvetlen környezete. Fotó: Google Maps

A Google Maps a 2012-es állapotokkal, a Érd, Visegrádi utcából Fundoklia-völgy közvetlen környezete. Fotó: Google Maps

A környékbeli ingatlanokra sajnos jellemző a szemetes udvar, és a szemetes utcakép. Az erdmost.hu oldalon korábban olvashattuk, hogy idén megszépülhet Fundoklia-völgy. Reméljük sikerrel jár a kezdeményezés.

[Best_Wordpress_Gallery id=”63″ gal_title=”Fundoklia-völgy2″]

Ha a képeket jobban megfigyeljük a szemét megtalálható a domboldalon szétszórva.

A Fundoklia-völgyről röviden (forrás: wikipedia)
Érd-Parkváros tájképileg legszebb része a szarmata mészkőbe bevágódott karsztos aszóvölgy, a Fundoklia. Az M7-es autópályától északra 1962 végén a völgyfő közelében véletlenül bukkant felszínre az érdi paleolitikus telep”, mely a „mounstérien műveltség, tágabb értelemben a neandervölgyi ember kultúrájának világhírű magyarországi lelőhelye”. A Fundoklia-völgyben és környékén mintegy 25 védett növényfaj fordul elő és több védett gyíkfajnak és cickányfélének nyújt menedéket, de az erdei sikló is előfordul. A terület 1999 tavaszán helyi védettséget kapott.

Kis ízelítő a Fundoklia-völgy természeti szépségeiből, 2010 nyaráról. Forrás: youtube
[wpdevart_youtube]h5pzEmveMjY[/wpdevart_youtube]

Hulladék jellege: kommunális, építési. A hulladékok elhelyezkedése a terület nagysága miatt nem egységes, de egy alapos körbejárással hamar megtalálhatóak.

[codepeople-post-map]

Továbbítjuk a bejelentést az aktuális önkormányzathoz. Reméljük hamar megoldódik a ritkaságszámba menő természeti kincs kálváriája.

Köszönjük a bejelentést!

You may also like...