Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Tinnye, Erdő dűlő

Tinnye településről érkezett az alábbi bejelentés. Tipikus erdőszéli illegális hulladéklerakat, ahol építési, kommunális és még zöldhulladék is megtalálható. Keressük a tulajdonosát, mert ezeket éppen otthagyta.

Tinnye illegális hulladéklerakata. Szinte minden van. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Tinnye illegális hulladéklerakata. Szinte minden van. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
“A Tinnyéhez tartozó, csodaszép Mediterrán-völgybe vezető út mellett található egy természetes vízelvezető árok. Ezt az árkot és a mellette lévő területet használják valakik, hosszú évek óta, illegális szemétlerakónak. A szemét mennyisége igen jelentős (több forduló lenne egy konténeres autónak), fajtáját tekintve változatos, talán csak atomhulladék nincs itt. A Mediterrán-völgy lakói többször zsákolták be az árok melletti szemetet és vitették el lomtalanítás címén, de a szemét mindig újratermelődik, illetve látható, hogy olyan hulladék is van, amit lomtalanításkor sem vinnének el. Kamera kihelyezésének gondolatával is foglalkoznak a völgyben lakók, de az üzemeltetés problémája/költsége, illetve a közterületi kamera kihelyezésére vonatkozó, nem éppen támogató szabályozás miatt, egyenlőre ezt nem sikerült megoldaniuk.”

Hulladék jellege: kommunális, építési, zöldhulladék.

Továbbítjuk a bejelentést az aktuális önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek