Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Pesti út melletti szemetes kiserdő Kőbányán (Frissítve) - Hulladekvadasz.hu

Pesti út melletti szemetes kiserdő Kőbányán (Frissítve)

Kőbánya és XVI. kerület határán lévő Pesti út melletti kiserdőben gyűlik a szemét a bejelentő állítása szerint. A hulladékok szinte minden típusa megtalálható a helyszínen.

Frissítve
2017.05.03.

A Kőbányai Önkormányzattól az alábbi tájékoztatást kaptunk a bejelentéssel kapcsolatban:
„A Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Képviselő-testülete a közösségi együttélés alapvető szabályairól szóló 32/2015. (XII. 18.) önkormányzati rendelete alapján felszólították az ingatlan tulajdonosait a terület rendbetételére, melyet ellenőrizni fognak.”

Köszönjük. Remélhetőleg a területről hamarosan az illegálisan lerakott hulladék elszállításra kerül.


Korábban
2017.04.02.

Pesti út melletti kiserdő illegális hulladéklerakásai. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Pesti út melletti kiserdő illegális hulladéklerakásai. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
„Tisztelt szerkesztőség! Budapest 10. kerületében a Rákos pataktól nem messze található szemétkupacukra szeretném felhívni a figyelmüket. Megközelítés: Bp. 16.ker. Pesti határút felől. Térképet csatoltam, pirossal bekarikázva a pontos helyszín.”

Hulladék jellege: kommunális, építési.

A Google Maps 2012-es utcaképe alapján már több éve az illegálisan szemetelés helyszíne lehet ez a zöld terület.

A 2012-es Google Maps utcakép. / Fotó: Google Maps

A 2012-es Google Maps utcakép. / Fotó: Google Maps

Továbbítjuk a bejelentést az aktuális önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Pesti út a wikipedia szerint

Budapest X. kerülete felől „Jászberényi út” néven éri el a XVII. kerületet, melynek határán „nevet vált”, amit mintegy kilenc kilométerrel távolabb, Budapest közigazgatási határánál a 31-es főút elnevezésre cserél. A főút nyomvonala Rákoskeresztúrtól a városhatárig egybeesik a Pesti úttal, ami kizárólag Rákosmentén fut. A kerületet északkelet-délnyugati irányban szeli át a kerülethatártól a városhatárig; Rákoskeresztúron szinte végig 2×2 sávos, máshol pedig 2×1 sávos formában. A reggeli és a délutáni csúcsidőkben előfordult, hogy akár 8-10 kilométeres kocsisor is összetorlódott a Fehér út–Jászberényi út–Pesti út útvonalon akár egészen az Örs vezér teréig. A kerület és a keleti agglomeráció lakosságának folyamatos növekedése miatt évről évre egyre nagyobb problémát jelentő dugók nagy részét az M0-s körgyűrű keleti szektorának átadása feloldotta, de a csúcsidei dugók – igaz rövidebb formában – továbbra is szinte mindennaposak.

A Pesti út mentén épült ki (Rákoskeresztúr-városközponttól) a budapesti tömegközlekedés fejlesztésének részeként Magyarország első buszfolyosója (avagy buszkorridorja) 2009–2010-ben, melyet az úton jelenleg is futó 15 helyi (azaz BKK) és 1 helyközi (azaz Volánbusz) járat használ. Elkészülte után néhány járat útvonala a kihasználtság és a szolgáltatás minőségének javítása, növelése érdekében az előzetes tervek alapján[4] módosult. 2010-ben még csak szakaszosan volt kész a beruházás, aminek befejezését több műszaki probléma illetve súlyos tervezési hibák is hátráltatják, átadási határidejét ezért 2011 januárjában egy évvel eltolták 2012. április 6-ra.

Forrás: wikipidia

You may also like...