Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Csörög község monumentális hulladékmezője (Frissítve- újabb képek)

Csörög község első bejelentése egy monumentális – nagy kiterjedésű – hulladékmezőről szól. A bejelentő szerint a hulladékok minden fajtája a veszélyestől egészen a zöldhulladékig megtalálható.

Frissítve
2017.05.24. 21:00

Újabb képek érkeztek a helyszínről, pontosabb helyszín-meghatározással:

A bejelentőtől kapott újabb levél szövege
“Tisztelt Cím! Még pár” kép a szeméttelep környékén lévő hulladékról. Zöme autókbol származó hulladék és kábeleknek a gumi burkolata. A 3 pont közötti utakat jártam be. Látszik a térképen az út is. Nincsenek utcanevek sajnos.”

Korábban
2017.05.24. 10:00

A település határában található a helyszín, pontosabban a Csörög-Máriaudvar Csörög-Sződ közötti földutak, illetve a csörögi szeméttelep környékén lévő utak is hasonlóan festenek.

Csörög község monumentális szemétlerakata. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Csörög község monumentális szemétlerakata. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
“Tisztelt Cím! Váctol 10km-re található Csörög környékén egyre több illegális hulladéklerakó hely van, tele van a környék szemétdombokkal. A hulladék vegyes( bontott autó alkatrészek, háztartási hulladék, törmelék stb. Csatolok pár fényképet. Ezeket ma készítettem, de sokkal több van. Évek óta van illegális szemét lerakás. A helyszín pedig Csörög-Máriaudvar Csörög-Sződ közötti földutak illetve a csörögi szeméttelep környékén lévő utak is hasonlóan festenek. Nehéz pontosan megmondani utca nevek hiányában. Bármi kérdés van, szívesen válaszolok. “

Hulladék jellege: kommunális, építési, elektronikai, veszélyes és zöldhulladék.

Továbbítjuk a bejelentést az aktuális önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Csörög község a wikipedia szerint:

A község Pest megyében, a Váci járásban található a Budapest–Szob-vasútvonal mellett.

Fekvése
Megközelítést segíti a helyi adottságok, a Dunakanyar közelsége, az M2 gyorsforgalmi út és a Gödöllői út az M3-as autópálya. A fővárostól mindössze 20 percre található.

Története
A település története nagyon gazdag, amire az itt élők igen büszkék. A település földrajzi adottságai már az őskori ember számára is vonzóak voltak a letelepedésre. Jellegzetes alakzat a miocén (föld-történeti harmadkori) eredetű csörögi Kígyó-hegy, amely vulkanikus eredetű andezit kőzetből áll. Érdekessége, hogy tulajdonképpen egy tellér része, mely a Keleti-Cserhátból sugárirányban induló „kőzet- folyamok” közül a leghosszabb, 21 km. A kelet-nyugati irányban hosszan elnyúló „hasadék vulkán” 221m magas (a Gellért- hegy 235 m). A kúp alakú hegy oldalában a középkortól fogva szőlőt termesztettek. A falunak ezt a részét hívták Nagycsörögnek, a hegy alatti részt pedig az országút másik oldalán Kiscsörögnek. Szintén a korai megtelepedést segítették a környéken folyó patakok, például a Hartyáni- és a Sződrákosi-patak.

A település neve a csörge, ’csermely’ szóból származik, de van a 19. századból egy népetimológiás névmagyarázat is, mely szerint „ Vácz felöl van a Csörög puszta, jelenleg híres bortermesztő hegy, mely elnevezését onnan vette, hogy tele van apró kövekkel, melyek zivatarkor a hegyen meglódulván csörögve aláhullanak”. (Ezt Volentics Bálint sződi bíró jegyezte le 1865-ben.) A legkorábbi történeti emlék a bronzkorból származik. A csörögi hegy tetején erődítés nyomait találták 1881-ben, s ezt Tragor Ignác neves váci régész is megerősítette, de egy 1984-es régészeti bejárás során már nem találtak erődítésnyomokat. Mivel azonban a magaslati helyek védelmet nyújtottak a korai ember számára, valószínűsíthető, hogy valamilyen sánc-, vagy földvárszerű építmény lehetett ott. A 19. században kő- és cseréptöredékek kerültek elő ezen ősi településről.

Bővebben: wikipedia.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek